Vem är Steve Wozniak?

Om du läser detta från din Apple-dator, eller om du bara älskar Mac-datorer i allmänhet, är det svårt att inte bli glada över Steve Jobs och de andra Steve, som han ömt kallas, Steve Wozniak. Wozniak, tillsammans med Jobs är mest känd för grundandet Apple Computers. Även Steve Wozniak är inte längre en aktiv anställd av Apple, har han fortfarande visas upp för händelser som den årliga MacWorld, och de flesta av hans projekt för sent är en välgörenhetsorganisation, inklusive hans stora bidrag till San Jose Children's Discovery Museum. Han är född i San Jose, CA, som senare skulle bli en viktig "dataområdet" kallas Silicon Valley, Steve Wozniak är ganska anspråkslös till mångmiljonär. Han motsätter sig allmänhetens uppmärksamhet och föredrar att ta en baksätet på jobb. Han var mycket mer intresserad av att utveckla produkten snarare än att driva ett företag. Wozniak Apple lämnade 1987 för att först utveckla en rad fjärrkontroll växlar, som inte gjorde bra på marknaden, och sedan följer en kort tog STINT till årskurs 5 lärare. Dag han stöder främst pedagogiska strävanden genom hans stiftelse Unuson, som ursprungligen skapades för att sponsra den amerikanska festivaler 1982 och 1983. var roll Steve Wozniak att hjälpa till att skapa Apple inte präglas av ambitionen att producera en världsberömd dator. Istället inledningsvis var Steve Wozniak mest intresserad av att skapa en dator för att wow hans vänner i Homebrew Computer Club som han tillhörde. Två Steves hade träffat år 1970, och Steve Jobs var fem år yngre än Wozniak. Steve Wozniak var 20, och Steve Jobs var 15 när de träffades.

Jobb inspirerades av tanken att han kunde göra en personlig dator och Steve Wozniak var inspirerad av Jobs. Tillsammans arbetade de fram prototyper av Apple i vissa mycket anspråkslösa platser, först i Jobs "sovrum och sedan i Wozniak's garage. Så småningom de kände att de borde bilda ett bolag. Även Wozniak var vid tiden arbetar för Hewlett Packard, slutade han att bli Vice President när Apple grundades 1976.

Steve Wozniak var särskilt ansvar för forskning och utveckling sedan början av datorn mönster han och Jobs hade arbetat tillsammans behövs många förbättringar. I slutändan var Wozniak ansvarar för att utveckla en stor del av hårdvaran och en del av den programvara som behövs för att skapa Apple II. Bara tio år efter det första mötet mellan Jobs och Steve Wozniak, Apple blev ett publikt bolag, och de två Steves i åldrarna 30 och 25 var miljonärer.

en flygolycka 1981 orsakade Steve Wozniak att drabbas av en form av minnesförlust, och han beslöt att lämna Apple för en kort tid för att avsluta sin examen vid University of California, Berkeley. Han avlade sin examen 1986, men återvände till Apple i egenskap av produktutvecklingen först 1983. 1982 och 1983 präglades också Wozniak: s grundare av Unuson och hans sponsring av de två amerikanska festivaler. Han avgick officiellt från Apple 1987 och bedrivs flera olika karriär riktningar.

Steve Wozniak, ibland kallad "Woz" har fått många utmärkelser. Han fick National Medal of Technology från president Reagan 1985, blev invald i National Inventors Hall of Fame 2000 och har två hedersdoktor grader från Kettering University och Nova Southeastern University. Du kan läsa mer om Steve Wozniak i sin självbiografi 2006 iwoZ: från datornörd till Cult Icon . Dessutom filmen Pirates of Silicon Valley som görs för TV under 1999 fick goda recensioner och är tillgängligt på DVD.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.