Vem är Spencer Tracy?

Spencer Tracy (1900-1967) var en känd Hollywood-skådespelare som medverkar i ett stort antal populära filmerna från 1930-talet till 1960-talet. Spencer Tracy är ihågkommen som en artig och mild ledande man, som också var aktiv i djurskydd orsaker och välgörenhetsorganisationer för barn. Spencer Tracy är genomgående nämns som en av de bästa skådespelare genom tiderna, och hans mångsidiga och fängslande framträdanden fortfarande stå ut i de filmer han gjorde. I likhet med många aktörer under 1930-talet, gjorde Spencer Tracy sin start på Broadway, där han hade en karriär som respekterad aktör, förekommer i en mängd produktioner innan skärmen tester för flera filmbolag. Han var först avvisades, men 1930 insisterade John Ford på gjutning Spencer Tracy i uppför floden . Efter denna första film, tecknat Tracy ett kontrakt med Fox bilder och flyttade till Hollywood, gör en häpnadsväckande sammanlagt 20 filmer mellan 1930 och 1934.

Spencer Tracy var gift med Louise Treadwell, med vilken han hade två barn. Han hade också två affärer, en med Loretta Young på 1930-talet och en annan med Katharine Hepburn, som började medan de två filmade Woman of the Year 1942. Denna affär varade fram Tracy död 1967, men han förblev gift med Louise Treadwell eftersom hans katolska tro förbjuden skilsmässa.

Spencer Tracy filmade en svindlande antal filmer, vinna back to back Oscar för sitt arbete Havets hjältar (1937) och Boys Town (1938) . Trots hans första avvisande av Hollywood gick Spencer Tracy på att bli en viktig biljettintäkterna dra. Han kritiserade ofta sitt utseende, känsla av att han saknade matiné idol funktioner som många ledande män på hans tid hade, men det var uppenbarligen inte ett hinder för hans stjärnornas filmkarriär. Förutom att vara en fantastisk skådespelare, var Spencer Tracy en mycket begåvad konstnär, även om de flesta av hans verk finns i privata samlingar. Han arbetade främst i oljor och målade i en mycket realistisk, men nostalgisk stil. Många av hans målningar som skymtar i kulisserna många Broadway, med unga skådespelerskorna i Lacy kostymer, suspekta uppsättningar och rum livliga med skådespelare förbereder sig för att gå på scen.

Spencer Tracy fick diagnosen hemlighet med diabetes i slutet av 1940-talet, och det är sannolikt komplikationer av denna sjukdom, som ledde till hans död bara nio veckor efter Guess som kommer på middag slutade filma 1967. Tracy drabbats av ökande ohälsa under 1960-talet, gör färre filmer än under sin glanstid 1930-talet, och hans död var en stor förlust för Hollywood.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.