Vem är Sean Connery?

Sean Connery är en välkänd skotsk skådespelare och producent, kanske mest känd för sin klassiska roll som James Bond under 1960 och 1970. Han har också stjärnmärkta eller deltagit i många andra filmer, som kör allt från Highlander (1986) till Mordet på Orientexpressen (1974), och han har erkänts av flera utmärkelser, bl. a. en Oscar för sina prestationer. Framför allt, adlades han av drottning Elizabeth II år 2000 att bli Sir Sean Connery.

föddes Thomas Sean Connery i en arbetarklass område i Edinburgh 1930, och hans första jobb var som en mjölkleverans pojke . När han kom ålder tog han värvning i flottan, trots att han blev hedervärt förtid på grund av magsår. Efter hans Navy karriär arbetade Sean Connery ett sortiment av ströjobb samtidigt som de blir intresserade av bodybuilding, slutligen in i 1953 Mr Universum-tävlingen. Även om han inte vann, gjorde tävlingen bereda vägen för lite roller på scen och film, tack vare ett förslag från en konkurrent.

Hans tidiga verk i filmen var långt ifrån framstående, eftersom det ofta är med unga skådespelare. Sean Connery uppträdde vanligtvis i lite delar eller som medlem i kören fram till 1958, då han spelade en ledande roll i Another Time, Another Place motsatt Lana Turner. Han fångade Bond producenterna Harry Saltzman och Albert R. Broccoli, som letade efter en distinkt men relativt billig aktör att vara inför James Bond. Sean Connery var intresserad och villig, och han infördes till utbredd bifall i Dr Nej (1962); många Bond-fans tycker att han var den bästa Bond för alla.

Medan Connery arbetat i ett antal filmer, gick han igenom två äktenskap, ett till Diane Cilento från 1962 till 1973 och en annan Micheline Roquebrune, en fransk konstnär som har varit gift med Sean Connery sedan 1975. Connery har en son, Jason, från hans första äktenskap. Connery håller vanligtvis sitt privatliv privat, föredrar att fokusera allmänhetens uppmärksamhet på orsaker som han stöder, såsom skotsk självständighet.

Många fans av Sean Connery notera att han har en tydlig skotsk accent som han aldrig helt förlorar, oavsett vilken roll är. Han är också allmänt anses vara en stor manliga sexsymbol av 20th century; många tidningar har döpt honom till "Sexiest Man Alive", ibland för flera år i rad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.