Vem är Rice kristen?

Termen "ris Christian används för att hänvisa till personer som konverterat till kristendomen ur ett behov för överlevnad, snarare än en genuin önskan att ta till sig den kristna tron. Termen referenser historiska missionär politik i Asien, där vissa missionärer erbjuds ris och andra förnödenheter till människor som gick med på att konvertera till kristendomen. Inför valet att svälta eller konvertera, valde en del människor att konvertera, eller åtminstone verkar konvertera.

allmänhet Modern missionärer rynka pannan på taktik som huvudsakligen tryck människor till omställning, eftersom de är mer intresserade av att sprida Kristi ord och frieri folk till den kristna vika med trons kraft. Tvingas omvandling med ogillande eftersom ris kristna sällan riktigt omfamna kristna tro och värderingar, och tvinga folk att göra din vilja anses inte vara en kristen dygd av många människor för att missionera samhället. Det finns dock omständigheter som dagens ris kristna finns. Ofta är valet socioekonomiska, med någon bli ris kristen grund som är kristna har ekonomiska fördelar. I andra fall, vissa kristna hjälporganisationer bara erbjuda leveranser till medkristna, som får människor att konvertera till tillgång till mat, medicin och förnödenheter som de inte skulle kunna få annars. Konverteringen kan också vara av politisk natur, med ris kristen väljer att finnas kristna för politisk vinning. Som regel behöver man inte kallar sig själva ris kristna, på grund av den nedsättande konnotationer i samband med termen. "Rice Christian" är vanligast hos kritiker missionär taktik som innebär tvång, med dessa kritiker att påpeka att en sådan taktik undergräver traditionella kulturer och trosuppfattningar. För missionärer som tror verkligen att frälsningen bara kan hittas genom kristendomen, en låtsas omvandling skulle inte uppnå slutmålet att spara konvertera själ, så missionärer inte kommer i allmänhet att beskriva någon som ris kristen.

I vissa fall har tvingat konvertering utretts av välgörenhetsorganisationer och regeringar. I efterdyningarna av tsunamin i Indiska oceanen, till exempel anklagades flera hjälporganisationer att tvinga offren att konvertera till kristendomen innan de skulle bygga bostäder eller erbjuda leveranser till de fördrivna människor som de påstås vara att hjälpa. Många kristna hjälporganisationer fördömde högljutt denna praxis, både eftersom det gav deras organisationer dåligt rykte genom association, och eftersom de kände att det var okristligt att neka att hjälpa människor i nöd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.