Vem är Peter Diamond?

Peter Diamond är en amerikansk ekonom, mest känd för sitt arbete som en del av den rådgivande nämnden för social trygghet under 1980 och 1990, och för hans utveckling av Diamond-Mirrlees Effektivitet sats i början av 1970-talet. Han föddes 1940, och från en tidig ålder var intresserad av matematik och ekonomi, vilket leder honom till ett liv i forskning och undervisning.

Ta emot en fil kand i matematik från Yale University 1960, tjänade Peter Diamond hans PhD från MIT 1963 publicera ett antal artiklar under denna period. Dessa tidiga rapporter behandlas i första hand med effekterna av den svällande statsskulden på ekonomin på lång sikt. År 1964 tog Peter Diamond ett jobb som biträdande professor vid University of California i Berkeley, vid 24 års ålder, innan han flyttade till MIT som docent 1966. Han blev ordinarie professor 1970, och under 1980-talet fungerade som MIT: s Department of Economics huvudet. 1997 Peter Diamond hette Institute professor vid MIT, deras högsta ära, på grund av sina många år av prestation och framsteg i området makroekonomi.

arbete Peter Diamond har spänner över en stor bredd, från arbetet på råvaror beskattning arbeta titta på hur perioder av lågkonjunktur och välstånd i en sektor påverkat marknaden inom andra sektorer. Peter Diamond har publicerat många skrifter, med några av de mest anmärkningsvärda tidigare pjäser är "i tid" och "A Search Equilibrium Approach till Micro Foundations av makroekonomi. " Hans senare verk har i huvudsak inriktad på social trygghet i USA, och de olika frågorna kring den, med papper som "Saving social trygghet: en balanserad strategi," socialförsäkringsreformen "och" Taxation, ofullständig Markets och social trygghet. "

Peter Diamond är en av de mest respekterad röst i diskussionen om social trygghet, och människor på alla sidor av frågan konsekvent vända sig till sin analys när du försöker hantverk eller utreda politik. Social trygghet är fortfarande en het fråga i politiken, och ofta i debatten blir förvrängd av partipolitiska teoretiker och analyser av faktorer. Peter Diamond har rykte om sig att strippa bort det partipolitiska frågor och politisk dramatik och utreds social trygghet med ett kallt och på huvudet, vilket ger en välbehövlig collectedness till debatten.

Några av de utmärkelser som tilldelas Peter Diamond för sitt arbete för social trygghet och andra ekonomiska frågor är bland annat två Guggenheim-stipendierna, en 1966 och en 1982, den Mahalanobis Prize 1980, och Erwin Plein Nemmers priset i ekonomi 1994. Han har ett antal befattningar inom olika akademiska grupper också, bland annat som en av grundarna och ordförande i National Academy of Försäkringskassan, som en karl of American Academy of Arts and Sciences, som medlem i National Academy of Sciences, och som ordförande för Econometric Society och American Economic Association.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.