Vem är Margaret Mead?

Margaret Mead var en internationellt känd amerikansk antropolog som föddes 1901 och dog 1978. Uppvuxen i en familj av framgångsrika intellektuella, utvecklat Margaret Mead de kunskaper och passion som krävs för att bli extremt framgångsrika inom sitt område också. var mättad Margaret Mead av akademiska sysselsättningar av hennes familj, som utsatt henne för den vetenskapliga metoden vid ung ålder och förberedde henne för hennes ovärderliga bidrag till människors kunskapskapital. Hennes far, Edward Sherwood Mead, var professor i finansiering vid Wharton Business School. Mead's mamma, Emily Fogg Mead, hade en doktorsgrad i sociologi. Margaret Mead farmor var en lärare som började instruera Margaret vid ung ålder. Följaktligen tillbringade Mead sin barndom inspelning detaljerade observationer av hennes syskon och deras utveckling, tillsammans med andra analyser av naturliga och mänskliga världen.

Margaret Mead anses vara en föregångare i tvärkulturell forskning. De flesta av hennes forskning fokuserat på manliga och kvinnliga könsrollerna, mänskliga temperament, barns utveckling, och hur dessa ämnen skiljer sig mellan kulturer. Hon försökte att upptäcka en sanning i sin egen kultur genom att jämföra och kontrastera den amerikanska kulturen med andra samhällen.

Margaret Mead var väldigt nyfiken på de problem som amerikanska ungdomar möter i övergången till vuxenlivet, vilket ledde till hennes berömda forskning som bedrivs i Samoa i 1920-talet. Fältarbete med Samoan flickor mellan nio och 20 år ledde Margaret Mead att dra slutsatsen att ungdomar uppror och svårigheter inte är inneboende i alla människor, men i själva verket skiljer sig i stor utsträckning mellan olika kulturer. Mead ansåg att Samoanska tonåringar skickas till vuxenlivet graciöst på grund av värdet av deras kultur, vilket orsakade ett ramaskri i USA vid den tiden.

mellan 1928 och 1972, Margaret Mead skrivit tio böcker facklitteratur, liksom en biografi om hennes liv. Meads böcker är: Coming of Age in Samoa , Growing Up in New Guinea , The Changing Culture of en indisk Tribe , Sex och temperament i tre primitiva samhällen , och Håll krutet torrt , Male and Female: A Study of könen i en föränderlig värld , Nytt liv för Old: Cultural Transformation in Manus , People and Places , continuities i Cultural Evolution , Culture and Commitment , och Blackberry Vinter: A Memoir .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.