Vem är Lydia Pinkham?

Lydia Pinkham var en 19th century kvinna som etablerade ett blomstrande företag som säljer ett patent läkemedel som Lydia E. Pinkham är Vegetabiliska Compound. Hennes savvy business och färdigheter marknadsföring vände verksamheten till ett multinationellt imperium, och Lydia Pinkham produkter fortsätter att vara tillgängliga på marknaden idag, för människor som vill prova dem för sig själva. Medan formeln har förändrats avsevärt från sitt 19-talet ursprung, Lydia Pinkham s tonic fortsätter att vara populär i vissa samhällen.

Pinkham föddes i Estes familjen 1819. Hennes stora Quaker familj var känd för att vara häftigt avskaffande och anti-segregerande, och den unga Lydia otvivelaktigt träffade ett antal framstående aktivister avskaffat dödsstraffet i sin ungdom. Slutändan bröt Estes familjen med Quaker kyrkan, på grund av motstridiga åsikter om slaveri. 1843 gifte hon Isaac Pinkham, och de båda hade flera barn. Under 19th century, hemgjorda mediciner och tonika var mycket vanliga. Verksamhet som läkare var i stort sett oreglerad, och många föredrog människor att vända sig till män och kvinnor de kände i sina samhällen för medicinsk behandling, snarare än att lita på läkare. Lydia Pinkham bryggde påstås ha ett sortiment av tonika under de första åren av sitt äktenskap och delade ut dem gratis till sina vänner innan man beslutar att tjäna pengar på dem år 1873.

Hennes tid visat sig vara gynnsamt, eftersom hennes man förlorat en stor del pengar kort därefter i en av de återkommande finansiell panik av 19th century. Då hade Lydia Pinkham's tonic för "kvinnlig klagomål" visat sig vara otroligt populär, och verksamheten växte vilt till sin död 1883. Lydia Pinkham's tonic är förmodligen en av de mer kända i den 19: e mediciner talet patent, tack vare det faktum att det var lampooned ofta i sånger och berättelser av skeptiker som tvivlar på dess effektivitet.

Pinkham ursprungliga avhjälpa innehåller bockhornsklöver, liv rot, svart Cohosh, pleurit rot, och enhörning rot, tillsammans med en sund skogssnigel alkohol som ett "konserveringsmedel. " Flera av örter i det ursprungliga receptet har sedan dess visat sig vara fördelaktig för menstruations kramper och fysiska förändringar i samband med klimakteriet, men många av hennes kunder utan tvekan haft sin medicin på grund av den höga alkoholhalten. I en tid när kvinnor skulle inte ses dricka, var Lydia Pinkham s tonic ett respektabelt sätt att ha en supa, under förbudstiden på 1920-talet, sköt i höjden försäljningen av tonic.

Lydia Pinkham också förstått kraften i marknadsföringen. Varje flaska av hennes tonisk innehöll en bild på hennes ansikte, som syftar till att övertyga konsumenterna om att hon kände sin smärta, och hade formulerat tonic just för dem. Hennes reklam ingick också vittnesmål från nöjda kunder, och en adress, uppmuntra kunder att skriva på med frågor. Personal svarade på frågorna och se till att alla som skrev in till Lydia Pinkham fått ett svar, även efter hennes död.

Flera moderna formuleringar av tonisk säljs idag , med ytterligare ingredienser såsom maskros rot, gentiana, lakrits och Hjärtstilla. Idag är drycken ofta märkt som en "Herbal Compound," snarare än en "Vegetabilisk Compound," för att undvika förvirring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.