Vem är Jack The Ripper?

Nästan ett sekel och kvart har gått sedan de fruktansvärda brott som begicks av Jack the Ripper i Whitechapel ELÄNDIG avsnitt i London, har den fascination med 1888 morden på sex prostituerade lämnade aldrig föreställningsvärlden hos författare, beslutsfattare film och brottslighet buffs. Vem är galen mördare som döpte sig Jack the Ripper och varför inte i London polisen någonsin lyckats fånga honom?

Kanske brottet teknik och kriminella profileringstekniker i dag skulle ha gett många fler ledtrådar till vem Jack the Ripper. Visst han lämnade några ledtrådar efter, bland annat en blodig läder förkläde. I en sista akt av djärvhet, sände han till och med en kropp del av ett av offren till Scotland Yard. Vem han är, hånade Jack the Ripper polisen i dag, vilket gör hans flykt snabbt och med stor smidighet i skydd av mörkret.

Även på den tiden misstänktes det att nyckeln till identiteten hos Jack the Ripper låg i offren han valde. Men vem är han? Till denna dag vet Scotland Yard inte. De hade händerna fulla som de skadade Body Count monterad under sommaren 1888 och kvarstod fram till november samma år, när morden begicks av Jack the Ripper plötsligt upphörde. Det finns ingen brist på misstänkta personer med olika bakgrund och livssituationer för polisen att överväga. Jack the Ripper tros ha varit möjligt att en lokal slaktare vid namn Kominski som var känd för att ha ett hat mot kvinnor och en våldsam streak. Andra Jack the Ripper misstänker innehålla en medlem av kungafamiljen, hertigen av Clarence, som var äldste son till den blivande kungen av England, Edward VII, och en läkare vid namn Montague Druitt, som var känd för sina avvikande sexuella preferenser. Druitt hittades flytande i Themsen cirka sju veckor efter den sjätte Jack the Ripper offret upptäcktes.

världen aldrig vet säkert namnet på den mördare som terroriserade gatorna i Whitechapel så länge sedan, och ändå Jack the Ripper aldrig kommer att glömmas bort. Även om delar av Jack the Ripper mystiken ligger i den mystiska shrouding sin sanna identitet, en ännu djupare intresse ligger i den oroande insikten om människans kapacitet för hat och grymhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.