Vem är Itzhak Perlman?

Itzhak Perlman anses vara en av de mest begåvade violinister i världen, en person med extraordinär begåvning som har framhärdat trots livet förändra begränsningar. Född i Tel Aviv, Palestina 1945, kontrakterade Perlman livshotande poliovirus vid fyra års ålder. Även om han så småningom lärt sig att gå med kryckor, viruset sorgset och permanent skadade hans ben, och ännu i dag, han utför sittande som solist, vilket är ovanligt. Ändå var Perlman börjar redan att spela fiol, som i tidigare intervjuer har han förklarat att han var uppmuntras starkt att spela för att förbättra rörligheten i fingrarna efter sin dust med polio.

Denna uppmuntran arbetat klart, om vad som förmodligen var en naturlig talang i alla fall. Efter att först ha studerat vid Musikhögskolan i Tel Aviv, kom han till USA, och är 13 år, han hade sin första nationellt TV-resultat på Ed Sullivan Show . Han fortsatte studera vid New York-baserade Julliard School of Music, och 1964, vann Itzhak Perlman den starkt konkurrensutsatta Levintritt Competition. Denna utmärkelse gjorde honom internationellt märke och han började vad som varit en nonstop karriär prestanda i orkestrar över hela världen. Det karriär Itzhak Perlman kan sägas ha haft både höjdpunkter och högre ljus. Han verkar ständigt för att bygga vidare på tidigare framgångar, och fortsätter att vinna nya fans, flera utmärkelser, och kritik. Några av hans mest betydande karriär nyheterna är att ansluta sig till Israels filharmoniska orkester 1987. Orkestern turnerade, för första gången, flera östblocket, som kulminerade med en föreställning i Sovjetunionen 1990. Perlman gick senare tillbaka till Sovjetunionen samma år att delta i en konsert som hedrade födelse Tchaikovsky, och utförs med musiker som verkligen är av hans kaliber, såsom Yo-Yo Ma och Jessye Norman.

Inspelningar av arbetet Itzhak Perlman överflöd och har samlat honom flera Emmys och många Grammys. Perlman har också hedrats med flera prestigefyllda utmärkelser från USA. 1986, Ronald Reagan begåvad Perlman med Medal of Freedom, och 2000 Perlman förtjänat National Medal of Arts. Perlman är också känt för sina satsningar på samarbete med några av dagens mest uppmärksammade film kompositörer, såsom John Williams. För Williams, inspelade Perlman den spöklikt vacker violin solon för filmen Schindler's List . Mer nyligen hade Itzhak Perlman och Yo-Yo Ma featured soloframträdanden på soundtracket till Memoirs of a Geisha . Som en av världens bästa violinister, det är passande att Itzhak Perlman utför på två av världens bästa violiner: a 1714 Stradivarius och en Sauret Guarneri del Gesù är från omkring 1740. Men det vore fel att märka musiker som bara en violinist. Han är också en charmig talare som har glada gäster med sin fina känsla för humor i gästspel på tv och i hans värd för det populära PBS program De tre tenorerna . Han är hängivna i sitt stöd för den statliga televisionen, och ofta verkar i pant driver de stora PBS nätverk för att väcka människor till att göra donationer.

Under senare år har Perlman börjat fokusera på att genomföra, och utsågs Westchester Philharmonic princip dirigent under 2007. Han fortsätter också sitt mål att glädja och utbilda människor med musik och innehar Dorothy Richard Starling Foundations ordförande vid Julliard. Itzhak Perlman bor för närvarande med sin hustru Toby, i New York, och han har fyra barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.