Vem är Herbert Hoover?

Herbert Hoover var den trettioförsta president i USA, som tjänstgör i början av den stora depressionen. En världsberömd bergsingenjör och förespråkare för framsteg, föddes Herbert Hoover av kväkare rötter och ledde många humanitära insatser under och efter andra världskriget I. Hoover, en republikan, valdes till president 1928 och tjänade bara en termin innan de besegrades för omval i 1932 av Franklin Delano Roosevelt.

Född i Iowa 1874 som Herbert Clark Hoover, son Jesse och Hulva Hoover. Hoover växte upp i Oregon och förlorade båda sina föräldrar i tidig ålder. Efter tio års ålder, blev föräldralös Herbert Hoover och gick att leva med sin farbror. Hoover underlåtit att ta examen från high school, men senare eftersträvas en utbildning på Stanford University där han tog en examen i geologi. Sina studier vid Stanford ledde till en karriär som bergsingenjör och han blev så småningom delägare i ett gruvföretag, reser i världen.

Herbert Hoover politiska karriär startade i början av 1900-talet. Han tjänstgjorde som Secretary of Commerce 1921 och sprang för president, slog Calvin Coolidge som sökte omval på den republikanska biljetten. Hoover vann valet av 1928 mot Demokratiska Alfred Smith.

Sin tid började 1929 då en av hans första åtgärder i tjänst var att ge de federala myndigheterna att gå efter gangsters, som Al Capone, för skatteflykt. Herbert Hoover undertecknades också agera som gjorde "The Star Spangled Banner" Förenta staternas nationalsången. Även Hoover försökte bli omvald 1932, han besegrades av amerikanska väljare som var oroade ekonomisk återhämtning under den stora depressionen, som hade börjat året Hoover tillträdde.

Herbert Hoover var aktiv i amerikansk politik efter hans misslyckade omval. Han arbetade nära med både presidenterna Truman och Eisenhower förvaltningar. Hans sista officiella handling i tjänst till USA var som representant till 1958 års världsutställning i Bryssel. Herbert Hoover dog 1964 vid en ålder av nittio och är begravd i West Branch, Iowa där Hoover Presidential Library och är inrymt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.