Vem är Giuseppe Verdi?

Giuseppe Verdi, född 1813, var en italiensk kompositör av opera. Hans verk är välkänt i hela världen och ett antal av hans operor inklusive La Traviata (1853) och Aida (1871) fortfarande i stor utsträckning utförs av opera företag. Giuseppe Verdi hade ett varierat och intressant liv, i slutändan åtnjuter enorm berömmelse för sitt arbete trots att hans början var svåra.

Giuseppe Verdi föddes i Roncole, Italien, till fattiga föräldrar. Från tidig ålder att det var uppenbart att han hade ett intresse för musik. Verdi lärde sig att spela på kyrkorgeln, och vid 12 års ålder flyttade till den närliggande staden Busseto att studera musik med Antonio Provesi. Efter Efter fyra års studier där, hade Giuseppe Verdi års erfarenhet på den kroppsdel som sin kredit, tillsammans med flera originalkompositioner.

År 1832 flyttade Giuseppe Verdi till Milano och för att studera vid den prestigefyllda konservatoriet musik. Han accepterades inte, trots att en av hans examinatorer rekommenderade en maestro som han kunde studera. För de kommande tre åren, studerade Giuseppe Verdi med Vincenzo Lavigna, en kompositör som hade utförts vid det berömda operahuset La Scala.

År 1835 återvände han till Busseto där han utsågs till befälhavare stad musik. Han gifte sig också Margherita Barezzi, med vilken han fick två barn. En rad sjukdomar resulterade i att hans hustru och barn 1840. En medlem av La Scala bevittnade Verdis förtvivlan, och uppmuntrade honom att arbeta på en ny opera. Denna opera skulle vara vändpunkten för Giuseppe Verdi karriär, och även Nabuco är inte ofta utförs i dag, hade operan en djupgående effekt på Italien av Verdis dag.

Giuseppe Verdi bara växte i popularitet efter att skriva över trettio operor kör allt från Rigoletto (1851), flera Shakespeare operor inklusive Macbeth ( 1847) och Otello (1887). Hans operor utfördes på många kända platser, inklusive La Scala och Venedig Operahuset av några av de mest kända opera talanger av tiden. Liksom andra kompositioner av perioden, Verdis operor refereras ofta pågående politiska händelser, något som ibland fick han i trubbel med censorer och kritiker.

är Hans kompositioner präglas av distinkta och ibland svåra arior, unikt musikaliskt arrangemang, och medryckande musik som rör om själen på lyssnaren. Hans operor tillhör de mest utförts runt om i världen, och hans bidrag till musik är väl ihågkommen. Vid hans begravning 1901 var 28. 000 människor på gatorna för att hylla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.