Vem är Giorgio Armani?

Giorgio Armani är en av världens mest kända modedesigners. Född i Piacenza, Italien den 11 juli 1934, Giorgio Armani ursprungligen tänkt att bli läkare. Efter att ha studerat medicin vid universitetet i Bologna, beslutade Armani att de medicinska liv var inte för honom. Han fann att han hade en motvilja att se blod. Armani klev sedan in i modevärlden genom att bli Dekoratör i en stor klädaffär.

Med sin fotografiska bakgrund och ett skarpt öga för detaljer, det dröjde inte länge förrän Giorgio Armani blev kläder köpare till butiken . Nästa steg upp för de unga Armani var hans roll som assisterande designer för det välkända modedesignern Nino Cerutti. Snart började han arbeta för andra stora modemärkena som Zenga och Ungaro.

Giorgio Armani tog modedesign på allvar och bestämde sig snart att det var dags att gå självständigt. Av 1975 hade Armani och hans partner Sergio Galeotti bildade herrkläder linje och 1976, Armani grenat ut i damkläder. Med hjälp av försäljningen av en bil för att finansiera sitt företag, utvecklat Armani sitt sätt etikett. I Armanis namn komma att bli världsberömda, tillsammans med sin Silver Eagle ikon.

Andra italienska modedesigners i tiden var ibland överdrivet teatralisk i sina konstruktioner, Giorgio Armani kläder var klassisk och diskret. Han är känd för mjukt, ostrukturerade jackor och passar perfekt som kan bäras vid något tillfälle, inte bara på Oscar natt. Hans lilla företaget blev snabbt en miljard dollar industri, och namnet Giorgio Armani blev känd över hela världen.

Armani var en av de första formgivarna att få sina verk i stora Hollywood-filmer under 1980-talet. Hans kläder linje klädd aktörer såsom Richard Gere i American Gigolo och hela rollistan filmen The Untouchables . I de filmer där hans kläder har använts, har Armani alltid varit tillgodoräknas i öppningen eller avdelningar stängs. När Oscar natten kommer, många stjärnor kalla Giorgio Armani att hjälpa dem att titta speciellt på stora kväll . Han är garanterat att göra en Hollywoodskådespelare ser ut som en stjärna när han eller hon går på den röda mattan. Armanis kläder har en lågmäld utseende och en lyxig känsla. En av hans gyllene regler vid utformningen är att erkänna de eleganta okomplicerade.

Giorgio Armani är nu utan tvekan en av de mest framgångsrika designers i världen. Han har ca 2000 butiker över hela världen, och hans årliga försäljningen sker i de miljarder dollar arena. Bortsett från Christian Dior, Armani är den enda modedesigner i världen som har dykt upp på omslaget till Time Magazine.

Under årens lopp har Giorgio Armani vunnit många priser och utmärkelser. Han är den ende designer att få sitt mode verk visas på Guggenheim Museum i New York. Om du någonsin har ägt en del av Armani kläder, kommer du utan tvekan fortfarande har den många år efter det ursprungliga inköpet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.