Vem är Esther Williams?

känd både som en stjärna av filmen skärmen och som ett av de synkroniserade mest kända simmare i 20th Century America, Esther Jane Williams charmade publiken från 1930-talet till 1950-talet med sin simning färdigheter samt hennes genomträngande intelligens och vänliga personlighet . Här är lite bakgrund om liv och karriär Esther Williams, inklusive hennes senaste projekt.

Född den 8 augusti 1921, fick Williams sin första nationella erkännande som nationella tilldelade mästare i Konstsim kategori av hundra meter frisim konkurrens under tonåren. 1939 var Williams utför i Billy Rose's Aquacade i San Francisco World's Fair. Planerar en utlandsresa 1940 sköts genom tillkomsten av andra världskriget, men Esther Williams fortsatte att gå vidare med sin karriär. Märkt av ett antal talang smittämnen förknippade med MGM Studios, Williams gjorde snart steget till den stora skärmen.

Många av Esther Williams "filmer som visas sekvenser som aktiveras på hennes ställning som en synkroniserad främsta simmare. Utarbeta apparater och komplicerade rutiner var häftklammer i de flesta av de produktioner som Williams dök upp i under 1940-talet och 1950-talen. Tyvärr var det komplicerade rutiner ibland också åtföljas av en viss fysisk risk också. Under loppet av sin karriär drabbades Esther Williams ett antal muskel stammar och svårigheter med sina trumhinnor. Williams skulle bara vid enstaka tillfälle tillåta användning av en stuntman och föredrog att göra jobbet själv.

Denna syn på hennes arbete ledde till den kanske mest kända av alla olyckor som inträffat under skapandet av en Esther Williams bild. Samtidigt Million Dollar Mermaid i slutet av 1951 drabbades Williams en bruten nacke som ett resultat av ett dyk från en femtio fot (15 m) torn. Rusade till sjukhuset tillbringade Esther Williams de närmaste sex månaderna i en kropp rösterna. Hon var tillräckligt bra för att få bra wishers på frisläppande av filmen 1952, och fortsatte med att fortsätta att arbeta i filmer under flera år.

Under 1956, Esther Williams lämnade MGM och undertecknas med Universal Studios. Medan hon fortsatte att göra bilder, började sin filmkarriär för att svalna. I början av 1960-talet hade Williams mer eller mindre pensionerade från show business, även om hon skulle göra enstaka framträdande i TV och även för henne kändis för att stödja ett antal välgörande ändamål. År 1999 Williams var med och skrev sin självbiografi, The Million Dollar Mermaid, ett arbete som många detaljer om både hennes professionella och personliga liv som lämnats, inklusive uppgifter om tidigare älskar, olyckor som inträffade på film-apparater och detaljer om hennes äktenskap.

Fortfarande aktiv under 2007, fortsätter Esther Williams att simma regelbundet och främjar simning som ett sätt att bibehålla den personliga hälsan. Williams stöder en rad av badkläder för kvinnor som bär hennes namn. Hon är också talesman för en rad av pooler och tillbehör som säljs under Esther Williams varumärke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.