Vem är David Letterman?

David Letterman är en populär talkshow värd som är känd för sina underfundiga och torra kvickhet, hans vilja att ta på eller göra narr av gäster, och även för hans filantropiska arbete och hans kärlek till tävlingsbilar. Född 1947, i Indiana, Letterman första anställning i sändningarna var på studenten radionätet på Ball State University, där han utexaminerades 1969. Han huvudämne inom telekommunikation, och började sin tv-karriär på den lokala Indianapolis stationen, WLWI.

Även David Letterman arbetade som en rak människa, att göra väderprognoser och sedan förankra nyheter, uppvisade han tecken på hans fantastiska känsla för humor, och har haft mycket av Indianapolis invånare, men lite irriterande för nätverk befattningshavare. Vädret kunde inte levereras utan skämtar om det, och Letterman haft förutse saker som hagel storleken av konserverad skinka. I själva verket kan denna hänvisning vara en av hans allra äldsta skämt eftersom han fortfarande ibland ger konserverad skinka till sin publik medlemmar.

Hollywood och möjligheten till en standup komedi karriär vinkade från mitten av 70-talet, och år 1975 , David Letterman flyttade till västkusten. Han fann snart jobb som författare, och framförde Standup rutiner vid ansedda comedy klubbar som The Comedy Store. Han gjorde också några gästspel i tv-program, inklusive sådana på Mork och Mindy , och Mary , och han blev en gäst på flera tävlingsprogram.

Hans besk vett uppmärksammats av Tonight Show host Johnny Carson, och han blev en ofta sedd gäst på showen. Carson och David Letterman blev goda vänner, och när Carson pensionerad, var det mycket tydligt att han ville Letterman att ersätta honom som Tonight Show host. Jobbet gavs istället till Jay Leno, eftersom Letterman's show, Late Night with David Letterman var väldigt populär. Sändningen nätverket NBC ägs både visar och ville inte ge upp publiken Letterman hade samlat på en egen show. Detta beslut av NBC befattningshavare kvar Letterman känsla klart sjuk används. Enligt Johnny Carson inrådan bytte han värd en show på nätverket CBS 1993, som var i direkt konkurrens med Leno's show. Inledningsvis Letterman rating var mycket högre än Leno's, men med tiden fick Leno i popularitet och konsekvent slå Letterman. Även om han behövs ibland frånvaro, särskilt på grund av hjärtat bypassoperation 2000, Letterman's show fortfarande har många fans. Några av de populära aspekterna av Late Show ha segment som Top Ten Lists och "Stupid Pet Tricks. "

David Letterman är inte allmänt uppskattad och har haft en del anmärkningsvärda fejder med andra kändisar. Den mest berömda av dessa var en tioårig fejd med Oprah Winfrey. Paret upp i godo sina meningsskiljaktigheter under 2007. Letterman var också känd för sitt misslyckade tur som värd för 1995 Academy Awards. Skämt föll platt och har blivit den foder av många komiker.

Letterman intresse för racing fick honom att satsa på delägarskap i två racecars tävlar i Indy 500 evenemang. Han har också bildat sitt eget produktionsbolag, som har producerat flera drabbade visar, bland annat Ed och Alla älskar Raymond . Letterman uttryckte sin filantropisk tendenser genom att skapa en välgörenhetsorganisation som kallas American Foundation for Artighet och skönhetssalonger. Även om namnet låter som ett skämt, genom stiftelsen, främst med nödvändiga medel av talkshow värd, har Letterman gett över två miljoner amerikanska dollar (USD) till ett stort antal program som stöder barns utbildning och hälsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.