Vem är Cornelia Funke?

Cornelia Funke är av många räknas som ett av de mest begåvade författarna i barnlitteratur närvarande. Om hon ännu inte har vänt sig till populariteten av JK Rowling, flera av hennes verk anses nästan i nivå med Harry Potter-serien, och ibland har hon kallat tyska svaret till JK Rowling. Begåvad på att skriva och illustrera böcker i fantasygenren, Funke blev ännu mer känd för amerikansk publik under 2008 med lanseringen av filmen, Inkheart baserad på en av hennes mest populära serie.

föddes Cornelia Funke i 10 December 1958 i Västtyskland och efter studier på college, tog upp en karriär inom socialt arbete. Efter kort arbetar som illustratör, började hon att skapa sina egna verk, med sina två serier som kallas böcker Ghosthunters och Wild Chicks . Även dessa böcker var populära i sitt hemland, det var hennes roman 1996 Dragon Rider som drog henne internationella märker när flera år senare.

Dragon Rider följdes av framgångsrika arbete The Thief Lord . Båda romanerna tillbringade tid i New York Times bästsäljarlista. Senare romaner innehöll tre volymer Inkheart serie, Inkheart , Inkspell och Inkdeath . Nyare verk inkluderar Igraine the brave . Fan's av verk av Cornelia Funke njuta av att besöka hennes hemsida, där hennes egen biografi är mindre full på detaljer än inspiration. Hon har en anledning till att skriva böcker var att hon ville skriva verk hon skulle ha roligt illustrerar. Hon noterar också ett livslångt intresse för utbildning och erkänner ett beroende till både böcker och filmer.

Funke arbete kan definitivt anses vara en välsignelse för barnlitteraturen, och hon har fått många erkännanden och utmärkelser för sina böcker. Dessa inkluderar en 2004 har priset för Inkspell som en bok Sense Children's Literature Award, och Rosawitha Prize, den äldsta och en av de mest uppskattade tyska litteraturen utmärkelser. Den Rosawitha Prize delas ut enbart till exceptionella kvinnliga författare.

Många av berättelserna om Cornelia Funke funktionen mycket intelligent barn med en stor kärlek till läsning. Vissa har spårat hennes stil, som känns lite annorlunda från traditionell amerikansk och brittisk barnlitteraturen till tyska gotiska traditionen. Hon också ofta sätter barnen i situationer där de ofta får hand om sig själva och besitter extra kunskap och slagfärdighet.

Även Cornelia Funke växte upp i Tyskland, hon, hennes två barn och hennes man Rolf flyttade till USA 2005. Sadly Rolf avled år 2006. På sin hemsida beskriver Funke deras Los Angeles hushåll, som hon delar med en kvinnlig sköldpadda som heter Herkules och en "galen" hund som heter Luna. Engelska högtalare kan vara intresserade av att uttala hennes namn korrekt. Det ska sägas "Foon-ka" istället för uttalas som det engelska ordet "funk. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.