Vem är Charlie Chaplin?

Charlie Chaplin var en brittisk skådespelare, regissör, kompositör och musiker som allmänt anses vara bland de största komiska talang i historien. Under glansdagarna i sin karriär på 1920-talet, 30-talen, och '40s, var Charlie Chaplin en global ikon, älskad av många och sett på tält på biografer i långtgående platser. Många verk av Charlie Chaplin finns tillgängliga idag, i ett vittnesmål till hans berömmelse och den fortsatt popularitet i hans arbete.

Chaplin föddes 1889 på två musiker music hall, som utan tvekan lagt grunden för hans senare karriär i prestanda. Kort efter hans födelse, försvann hans far och lämnade Chaplin i vården av sin mor, som begicks slutligen till asyl, tvingar Chaplin till ett barnhem. År 1910 kom Charlie Chaplin i New York fast besluten att göra sin lycka, och han gjorde, landning kontrakt med Premier studios i den tysta filmen epok och slutligen befallande en mycket hög lön för sina talanger.

Dessutom att vara känd för sin skicklighet på skärmen, var Charlie Chaplin också en skarpsinnig affärsman. 1919 grundade han United Artists med flera andra framstående stjärnor i dag fastställas, att ha mer kontroll över sitt arbete som skådespelare, och han var känd för att vara mycket krävande och kontrollerande på uttagen. Han var också en av de första aktörerna på marknaden själv, främja Charlie Chaplin filmer och hans film persona, känd som "The Tramp". Chaplin blev så väl kända och tyckte att folk skulle se någon film, så länge som hans namn var knuten till det. kan Lufsen ha uppfunnits av en slump, men han blev en bestående symbol i 20th Century film. Som The Tramp, bar Charlie Chaplin löst sittande, slitna kläder, inklusive ett derby hatt och distinkt skor, tillsammans med en mustasch, och han bar en flexibel bambu käpp. I det tysta era mimed Lufsen och clowned sig igenom ett urval av sentimentala filmer, och när Charlie Chaplin började uppträda i filmer med ljud, tillade han musik och sång till hans framträdanden. Ryktet säger att rörelser med Musse Pigg, en annan amerikansk ikon, var modellerad på luffen.

Några av de mer anmärkningsvärda Chaplins filmer är bland Kid (1921), Modern Times (1936), och Diktatorn (1940). Trots att hans arbete var ofta sentimental och lite dum, bedriver han även en hel del politisk aktivism, och några av Chaplins verk var faktiskt ganska politiska. Diktatorn , till exempel, parodierade Hitler och Mussolini, och kritiserade USA för att inte få delta i den växande europeiska konflikten.

Även Chaplin var aldrig positivt samband med den kommunistiska räkning som han säkert med ett antal framstående amerikanska kommunister och politiska aktivister. Detta ledde till förföljelse under 1930-talet och 1940-talet under huset UNAMERICAN Aktiviteter kommittén, och när Chaplin lämnade USA för att besöka Europa år 1952, gjordes ansträngningar att återkalla sin re-entry visum. Chaplin valde att inte återvända till den fientliga USA, bosätta sig i Europa, där han belönades med en adlad 1975, blev Sir Charles Spencer Chaplin. När Chaplin kort besökte USA 1972, fick han ett antal utmärkelser, erkänner hans bidrag till historien om film och Hollywood.

Chaplin dog 1977, uppenbarligen av naturliga orsaker, men inte före leder en äventyrlig och revolutionär livsstil, flammande sin väg in i historien om amerikansk film och i hjärtat på miljontals fans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.