Vem är Charles Schulz?

Charles Schulz var en av de mest kärlek serieskapare i historien, särskilt för sin skapelse av den dagliga tecknade serien Jordnötter . Detta band, som innehöll de populära karaktärerna Snoopy, Charlie Brown, och deras vänner, sprang oavbrutet i 50 år mellan 1950-2000. Schulz är ihågkommen för sin milda satiriska humor, hans minnesvärda karaktärer och sin kärlek till sport-och luftfart.

Född i Minneapolis, Minnesota 1922, skulle Charles Schulz bli en brådmogen artist som ett enda barn. 1943 skrevs Schulz i den amerikanska armén och stred i den europeiska teatern under andra världskriget. Efter återkomsten från kriget som en dekorerad sergeant och undervisning konst under flera år, började Schulz lämna serier ursprungligen titeln L'il Folks till en lokaltidning. År 1950 närmade Charles Schulz United Funktioner Syndication med exempel på hans serier, som de började publicera rikstäckande under namnet Jordnötter .

Huvudpersonen på remsan, Charlie Brown, byggde delvis på liv och frustration Charles Schulz själv. Enligt vissa rapporter var Charlie Brown besatthet med det lilla rödhåriga Girl en hyllning till en kvinna i sitt eget liv, som hade avvisat hans frieri. Charlie's hund, Snoopy, byggde på en hund Schulz hade haft som en pojke, som var känd för att äta metall och vassa föremål. Många av de andra karaktärerna namngavs för vänner till familjen Schulz, eller avsedda som ibland hånfulla hyllningar till människor i Schulz liv.

Charles Schulz och hans familj flyttade runt i landet i flera år innan de slutligen bosatte sig i norra Bay Area i Kalifornien. Det var här som den första Jordnötter TV speciella föreslogs, som släpptes 1965 som A Charlie Brown Christmas . Kortfilmen har blivit en tecknad klassiker och är en del av julen TV-sändning varje år. TV speciella började Schulz livslångt samarbete med två partners, regissör och producent Bill Melendez, och jazz kompositör Vince Guaraldi. Detta partnerskap skulle leda till många fler Jordnötter filmer och cement karaktärerna i medvetandet hos fans över hela världen. redan avgjorts i den lilla staden Santa Rosa, CA, Schulz byggs och ägs av Redwood riket Ice Arena att fullgöra sin gamla kärlek till hockey och skridskoåkning. Arenan, känd som Snoopy's Home is, tema efter Jordnötter Världen och är värd flera hockey ligor och Snoopy Senior World Hockey Tournament för internationella grupper varje år. Schulz byggde sitt kontor tvärs över gatan från arenan, och kunde ses som arbetar där i nästan trettio år.

År 2000 meddelade Schulz sin pensionering från serieteckning bara några veckor före ge vika för cancer. Hans sista nya dagliga band dök den 13 februari 2000, en dag efter hans död. Den 27 maj 2000, sprang hyllning remsor i 42 andra vecka serier, ära arvet, tecken och effekterna av Schulz.

Städerna Santa Rosa, CA och St Paul, MN värd en rad hyllningar till Charles Schulz. Båda städerna har antagit ett program där artister och sponsorer måla och dekorera dussintals statyer av ett tecken per år, som sedan visas runt staden. Bronsstaty av favorit kan också hittas i båda städerna.

I Santa Rosa, döptes länet flygplatsen Charles M. Schulz-Sonoma County Airport, och Charles Schulz museum har nyligen öppnats på samma fastighet som skridskobana. Även Schulz kommer att anges att inga nya band någonsin bör tas fram med sitt varumärke tecken, genom TV-special och den stora arvet efter sin skapare, är det tveksamt om Charlie, Snoopy, och deras gäng kompisar någonsin kommer att sluta att vinna nya fans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.