Vem är Charles Darwin?

Charles Darwin (1809-1882) är tveklöst en av de mest inflytelserika naturalhistoriker att förgylla vår planet. Hans begrepp och teorier om evolution har för alltid förändrat det sätt många av oss inför en ålder av jorden, och utvecklingen av arter på jorden. Hans foundational bok om evolution, På Origins of Art publicerades 1859, var särskilt utmanande att de religiösa samfunden i västvärlden, eftersom en beskrivning av gradvis process människans utveckling stod i direkt konflikt med kristna trodde att människan skapades specifikt av Gud i Guds avbild. Även utvecklingen och senare teorier om hur varelser utvecklas undervisas nu på de flesta offentliga skolor, vissa anser fortfarande Darwin var missriktad helt i hans förklaringar. Andra stora kristna organisationer som den katolska kyrkan, har godtogs darwinistiska teorin.

Darwins familj kan beskrivas som fritänkare. De praktiserade unitarier, men Darwin var döpt i den anglikanska kyrkan. Först Darwin trodde att följa i sin fars fotspår och bli läkare, men fann den medicinska världen, och speciellt kirurgi, alltför brutal. Vid universitetet i Edinburgh, Darwins intresse för naturhistoria nått sin kulmen, och en inspiration för hans påstående att svarta och vita var relaterade mycket mer än ansågs allmänt att vara sant var inspirerad av hans arbete med John Edmonstone, en frigiven slav som lärde Darwin uppstoppning .

Darwins far var inte nöjd med sitt intresse för naturhistoria och valde att registrera honom vid Christ's College att bedriva studier som skulle göra honom en anglikansk präst. Han var en likgiltig student i denna strävan, men klarade detta kandidatexamen utbildning. Han har aldrig officiellt tog order som präst, och i stället tog ett jobb som en gentleman's följeslagare på HMS Beagle. Den första HMS Beagle resa var fem år lång, och Darwin tillbringade mycket av tiden samla fossil och studera befintliga djurarter. Hans teorier om evolutionära aspekter av djur började att sammanfalla när han studerade djur, framför allt på Galapagosöarna. Han noterade mycket likt fåglar haft lite indelningar beroende på ön där de bodde. Hans publikationer om hans tidiga kommentarer mottogs väl av vissa. som Darwin fortsatte att studera artskillnader blev han mer övertygad om att arter som är påverkade av sin miljö och utvecklats och förändrats för att bättre kunna överleva i nya miljöer . Denna teori skulle komma till stånd, i synnerhet när han läste Alfred Russel Wallace arbete på det naturliga urvalet. De två har beslutat att publicera sina resultat tillsammans 1859, men Darwin var inte tillgänglig för att försvara sitt arbete. Förlusten av en älskad son och fortsatt sjukdom för sin del gjort det svårt för Darwin att offentligt visas eller försvara sina idéer på något sätt.

ramaskri på förslag av Darwin att människan utvecklats från apor förvandlades ofta till slagord kritisera hans arbete. Ännu ett växande antal människor som stödde hans teorier, och inte hitta dem oförenliga med religiösa tänkande. Darwin fortsatte att studera hans hälsa som är tillåtna för de senaste 22 åren av sitt liv, ständigt dras till frågan om evolution och Naturens förmåga att förändra sig för att överleva i världen. När han studerade, läste han ivrigt debatter om hans teorier. Hans arbete outlasts honom, och med Gregor Mendel arbete i genetik, är det grunden för modern biologi.

Socialdarwinism, som uppstått efter Darwins död var en anpassning av principerna för utvecklingen av det mänskliga samhället. Darwin skulle ha mycket emot denna konstruktion. Han uttryckte förakt om slavhandel och villkoren för slavar i Sydamerika. När den sociala darwinismen användes för att stödja den "starkaste ras," Darwin verkligen skulle ha förkastat teorin. Hans främsta oro hos människor väljer kompisar var det nära sambandet kan skapa problem hos avkomman. Hans hustru var hans kusin, och han skriver om sin oro efter döden av deras lille son, som kanske deras nära relation skapas medicinska problem eller låg överlevnadsförmåga för sin avkomma. Still, hans tio barn överlevde åtta.

Arbetet Darwin fortsätter att ha extra inflytande på det moderna tänkandet, även om vissa av hans teorier om hur evolutionen fungerar har ifrågasatts. I synnerhet, Stephen Jay Gould teorier om "språng-bound" evolution nu ofta ersätter idén att utvecklingen är en gradvis, selektiv process.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.