Vem är Barack Obama?

Trots sin relativt kort politisk karriär, Barack Obama har tjänat sig en plats i rampljuset med sitt rekord i bipartisanship och fokusera på att uppfylla behoven hos amerikanska arbetarklassen familjer. Född i Honolulu, Hawaii den 4 augusti 1961, Barack föräldrar skilde sig vid två års ålder, och han sände då att bo med sina morföräldrar i Mellanvästern. Även om det har funnits rykten om att Barack Obama växte upp som muslim, har han vid upprepade tillfällen förklarat att han hade en icke-religiös uppfostran och inte bli kristen tills hans sena tjugoårsåldern.

Barack Obama hade en svår barndom och medger att experimentera med kokain och marijuana när han var tonåring i ett försök att hantera motstridiga känslor om sin multietniska arv. Trots sina bekymmer, men förblev han en ovanligt ambitiös student. Han tog en B. A. i statsvetenskap med internationella relationer fokus från Columbia University. Han fick senare nationellt erkännande för att vara den första African American president Harvard Law Review .

1992, Barack Obama gift advokat Michelle Robinson. Paret träffades när de var anställda både Sidley Austin LLP, ett företagsnätverk advokatbyrå. De har två döttrar, Malia och Sasha.

1996, Barack Obama valdes till Illinois "State Senate. Under sin tid vid makten, arbetade han på initiativ för att gynna familjer med låg inkomst, ökar anslagen för att förebygga aids och ge överkomlig tillgång till sjukvård. Han blev känd för sin förmåga att arbeta framgångsrikt med medlemmar av både demokratiska och republikanska partierna samtidigt som man undviker partianda som var ganska vanligt.

År 2004 valdes Obama till den amerikanska senaten, vilket gör honom till femte afroamerikanska senator i USA: s historia. För att uppfylla ett av sina vallöften, var det första lag som han sponsrade högskolelagen Opportunity genom Pell Grant Expansion Act. Tyvärr lyckades räkningen att gå bortom utskottsbehandlingen. Barack blev senare medlem i senatens utskott för utrikes förbindelser, Homeland Security och statliga frågor, Hälsa, utbildning, arbete och pensioner, och Veterans 'Affairs. I 202C Barack Obama blev den 44: e president i USA med Joseph Biden som sin Vice President. Obama också förtjänat äran av att vara den första African American president.

Utanför hans omfattande politiska bedrifter är Barack Obama också författare till flera böcker. Hans 1995 memoir Dreams from My Father ger en detaljerad redogörelse av hans tidiga karriär. Audacity of Hope , offentliggjordes 2006, beskriver hans politiska övertygelse. Han är också närvarande arbetar på en barnbok med sin hustru och döttrar, ett projekt som kommer att få alla intäkter doneras till välgörenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.