Vad är en Trophy Wife?

När en människa har förvärvat en betydande personlig förmögenhet, social påverkan och /eller politiskt inflytande, nästa statussymbol på hans lista är ofta en attraktiv, väluppfostrade yngre kvinna som har den sociala nåd är nödvändiga för att följa med honom till offentliga funktioner. På grund av den stora åldersskillnaden och hög social stamtavla krävs för jobbet, termen "bucklan fru" används ofta för att beskriva en sådan äktenskaplig arrangemang.

A trophy hustru kommer ofta från en liknande socioekonomisk bakgrund som hennes make, men tenderar att spela en mer underordnad roll under offentliga framträdanden. En trofé hustru med oberoende välstånd och intressen faktiskt kan vara en väldig kraft i privat, men hennes offentliga roll är att öka sin mans rykte som manliga, framgångsrik man i världen. Någon man kan locka en så vacker, bildad yngre kvinna måste verkligen utöva betydande makt och inflytande. har en rad framstående politiker, däribland Fred Thompson och Dennis Kucinich, länge anklagats för att anställa trofé fruar att öka deras rykte som kraftfulla statsmän. Under kampanjen framträdanden, kan en påstådd "trofé fru" verkar spendera mycket av sin tid på att leta adoringly på sin betydligt äldre make eller prisar sin ungdomlighet eller manlighet under informella framträdanden. I verkligheten, som många kvinnor är gifta med framgångsrika äldre män är helt medvetna om sina offentliga föreställningar, och omsorgsfullt undvika situationer där de kan framställas som något mer än "arm candy" för sina män.

Termen "bucklan hustru" anses allmänt som en nedsättande för många kvinnor som väljer att gifta sig med äldre män i maktpositioner. I själva verket kan en överdriven användning av begreppet i media eller allmänheten bidra till upplösningen av en i övrigt framgångsrikt äktenskap. Relationer med stora åldersskillnader kan vara svåra att upprätthålla i allmänhet, och den extra granskning av en yngre fru motiveringar eller personliga agenda kan göra saker värre. När legendariska performer Paul McCartney, till exempel, gifte sig med en mycket yngre kvinna som hette Heather Mills, spekulerade många sin roll i äktenskapet vara något annat än ögongodis eller kvintessensen trofé hustru till en åldrande musiker.

Det finns vissa omständigheter under vilka begreppet trophy hustru kan passa räkningen exakt, men inte alla maj-december relation mellan en äldre man och en yngre kvinna nödvändigtvis en beräknad gå att få en trofé hustru. Det finns ett antal skäl till varför en yngre kvinna kanske föredrar sällskap av en äldre man, oberoende av hans rikedom eller social ställning. En sann "bucklan fru" kan mycket väl förstå sin förväntade roll i mannens liv och nöjer sig med att spela den roll i utbyte mot en mer påkostade personlig livsstil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.