Vad är en Soccer mamma?

Hennes dag kan börja på 6 eller 7 på morgonen, förbereder frukost till barnen. Hon färjor dem till skolan i en minibuss eller SUV och kanske använder en samtalslista att tillkännage en omläggning spel eller påminna andra föräldrar om en PTA möte. Efter skolan, plockar hon upp barnen från en eller flera skolor och droppar dem att göra olika aktiviteter, bland annat fotboll. På helgerna hon tar barnen till spel, förbereder snacks och hurrarop hennes barn på. Detta är den traditionella fotboll mamma.

Uttrycket "soccer mom" började användas på 1990-talet, som ett sätt att beskriva en grupp mammor som kanske inte arbetar utanför hemmet. Givetvis finns det undantag. Många soccer moms arbete från sina hem, eller håll heltidsarbeten. Utöver de uppgifter som anges ovan är fotboll mamma i samband med politiska grupper och allianser och har använts som ett begrepp för att beskriva omröstningen demografiska att stanna hemma moms.

Oftast fotboll mamma får Parenting yngre barn, medan hennes make eller partner tjänar deras enda inkomst. Hon är vanligtvis college utbildade, kaukasiska, och är beroende av en medelklass eller högre intäkter från sin partner. Uttrycket "soccer mom" har också använts på ett negativt sätt som tyder på att fotboll mamma är mindre än sympatisk mot arbetar moms, och har lite att göra förutom att vara transport metod för hennes barn.

I verkligheten finns väldigt lite sanning i tanken att mödrar som föräldrar att deras barn på heltid fungerar inte. Vissa studier tyder på att bo-at-home moms får arbete motsvarar två och en halv full sysselsättning tid. Ändå begreppet "soccer mom" kan vara slängd som en förolämpning att föreslå en stay-at-home mamma brist på sympati med förvärvsarbetande mödrar, eller styv politiska ideal.

Ur politisk synvinkel, sågs tidigt soccer moms i första hand som ett demokratiskt parti röstar kraft, i hög grad påverkar valet av president Clinton för två terminer. Fotbolls moms av 2000-talet kan ses som en mer konservativ grupp, och förknippas mer med evangeliska kristendomen och lutar åt det republikanska partiet. Det fotboll mamma verkar spegla, åtminstone i USA, nationell omröstning trender. En övergång från Demokratiska till republikanska presidenter var en nationell skift, och båda valen för president Bush var nära dem. Soccer moms är ingalunda antingen alla konservativa och alla liberal, men tenderar att vara ett bra urval av delad rösträtt grupp representeras av amerikanerna. I Kanada är det fotboll mamma eller "hockey mom" tänkte mer liberal, eller mindre förknippas med att vara en politisk grupp eller rösta kraft.

På ett sätt begreppet "soccer mom" är en overgeneralization om vad mammor gör. Arbeta moms är också ansvarig för att få barnen till skolan, till spel och andra aktiviteter, och de kan vara lika engagerade i skolor eller frivilligt arbete. Moms i allmänhet, inte bara fotboll moms, är viktigt ur politisk synvinkel, och de kloka politiker vet att vädja till denna publik är värdefullt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.