Vad är en Serial Killer?

En seriemördare är någon som dödar minst tre offer en efter en i en serie av sekventiell mord, med en form av psykologisk tillfredsställelse som det främsta motivet. Behovet av psykologiskt tillfredsställelse skiljer seriemördare från andra typer av mördare, som vanligtvis mord för saker som vinst eller hämnd. Eftersom en del av psykologisk instabilitet är inblandade i seriemördande, många seriemördare åtagit sig mentalsjukhus om och när de fångas, vilket speglar en allmän uppfattning att de inte är av sund själ.

Även om många människor tänker på serienummer mord som ett brott som uppstod i den 20: e århundradet, är det faktiskt ganska gammal. Handlingar från platser som Kina visar att seriemördare var i drift i god tid före vår tideräkning, och vissa särskilt ökänd seriemördare som Erzsebet Bathory och Jack the Ripper datum perioder före 20th Century. Det är dock sant att antalet seriella mord tycks ha ökat i den 20: e århundradet, kanske på grund av ökad befolkning eller sociala och kulturella förändringar. Som en generell regel startar någon inte ut livet som en seriemördare. De framsteg från vanlig individ till seriemördare kan börja tidigt i livet, men det fortsätter i etapper, med början från brott som mordbrand, kan utvecklas till djurmisshandel, och sedan flytta in i ramen för mänskliga missbruk. Skälen till att människor utvecklas till seriemördare är inte känt, även om många tecken på barndomens trauman och missbruk.

Psykologer menar att alla seriemördare visa någon form av antisocial personlighetsstörning, tillsammans med andra psykiatriska tillstånd som orsakar dem att ha en världsbild som helt skiljer sig från andra människor. Många psykologer klyftan ytterligare seriemördare i så kallade "organiserade" seriemördare, som tar sina hög intelligens att använda när de planerar sina brott, och "oorganiserat" mördare serienummer, som stryk i en mycket mindre disciplinerat sätt med intelligens under normen. kan en seriemördare också indelas i olika typer av mord han eller hon har begått. Vissa seriemördare begår sina brott eftersom de är motiverade av visioner, till exempel, medan andra gör det för ren, hedonistiska nöje. Vissa är missionär seriemördare, som Jack the Ripper, använder sina gärningar för att skicka ett meddelande, och några döda för en känsla av makt och kontroll.

Upptäckten av en seriemördare i ett samhälle kan vara oerhört stressande för medborgarna, som fruktar att de är potentiella mål, särskilt i fall där offer verkar vara vald på måfå. Brottsbekämpande organen behålla personal av psykologer och andra experter som kan användas till platser misstänkta följetong morden att tillämpa sina kunskaper i målet i hopp om att fånga mördaren snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.