Vad är en Peopletician?

En peopletician är en politiker med en stil som är anpassad mer med tanke på de människor än med intresse av regeringen eller med näringslivet. Eftersom peopleticians uppfattas ofta som kämpar för den vanliga människan, de är mest älskad av sina väljare, som citerar den peopletician engagemang för individer och värderingar gemenskap när förklara sina beslut vid valen plats. Förutom att vara samband med hans eller hennes väljare, en peopletician tenderar också att vara vänlig, med god social kompetens och en stor karisma. Peopleticians också värdet gången ut bland sina väljare, tar dig tid att besöka de områden de arbetar för, besöka folk och kontakt med folket. När en politiker som inte är en äkta peopletician försök att göra samma sak, han eller hon kan ibland kritiseras för att försöka för hårt för att få "AW Shucks" utseende. Det är vanligt att hitta en peopletician på en mer lokal nivå i förvaltningen, som möjliggör för honom att verkligen fokusera på medborgarnas tjänst utan att behöva ta itu med större politiska frågor. Borgmästare, stadsfullmäktige medlemmar och handledare är vanligt peopleticians, som kör för dessa platser för att de vill försöka göra en skillnad i deras samhällen, och eftersom de är bekanta med folket. Medan en peopletician kan arbeta på en högre nivå i förvaltningen blir mer centraliserad regering, desto svårare är det för en peopletician att hålla kontakten med den valkrets.

Ofta är peopletician djärv och orädd stå till oppositionen när det gäller att företräda folket. Till exempel en kommun medlem som anser att en föreslagen utveckling är inte i bästa staden kan bekämpa utveckling, även om andra stadsfullmäktiges ledamöter stödjer det. Många peopleticians också stödja åtgärder som syftar till att förbättra sina samhällen, till exempel främjande av oberoende företag och ansträngningar för att förbättra regionala skolor.

Eftersom peopletician ses som ett slags ideal politiker med många väljare, många politiker arbetar mycket hårt för att se ut peopleticians, särskilt under valet säsong. Det är vanligt att politiker att försöka besöka lokala inrättningar och företag som under sin stump turer, och vissa kan försöka få inbjuda till hemmen, fester och andra evenemang samfundet för att skapa ett starkt samband med omröstningen samhället. Eftersom väljarna ofta nämner tillgängligheten som en viktig faktor när man bedömer vem de ska rösta på, politikerna vill ta sig tid att ge sig ut som vänlig och tillgänglig som möjligt i hopp om att uppfattas som peopleticians.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.