Vad är en Muhajababe?

En muhajababe är en kvinna som bär slöja eller huvudduk i enlighet med islamisk lag och ändå behålla ett elegant utseende. Denna slang term används i många muslimska länder, och det är också hörs i regioner i världen med en stor muslimsk befolkning. Beroende på värderingar och kultur, kan en muhajababe klänning precis lika sexily som hennes icke-Muslima motsvarigheter, eller hon kan helt enkelt ha en slöja med stil och blänk. För Muslimas som bor i sekulariserade samhällen, dressing elegant samtidigt som bär slöja kan vara ett sätt att möta samhällets halvvägs, och vistas på modet samtidigt som dressing lämpligt för deras religiösa värderingar.

Alla Muslimas väljer att bära huvudduk eller slöja, men många gör, både för att uttrycka sin religiösa övertygelse och eftersom de tror att de beordrats göra detta av Koranen. Den islamiska kod klädsel kallas hijab , en term som även används för att hänvisa specifikt till headscarfs bärs av Muslimas. Enligt hijab, både män och kvinnor har en skyldighet att klä sig anständigt, och särskilt kvinnor måste bära små kläder som täcker ansiktet och kroppen på rätt sätt.

Många unga muslimska kvinnor känner att även om reglerna för hijab bör iakttas, är det också helt rätt att klä sig trendigt och kanske till och med tips på vackra kropp som ligger under huvudduk. I mer sekulariserade samhällen, kan Muslimas klänningen mer eller mindre identiskt med andra kvinnor i samhället, med tillägg av en huvudduk som täcker håret och övre delen av bröstkorgen. I fråga om en vacker ung kvinna, kan resultatet bli en muhajababe.

Termen muhajabe används för att beskriva en kvinna som bär slöja och följa reglerna för hijab. "Muhajababe", som du kanske tror, är helt enkelt en kappsäck av denna term, "Babe", ett ord som används för att beskriva en snygg, attraktiv kvinnor i många kulturer. Muhajababes kan ses i designer kläder, snygga skor, eleganta klänningar och en mängd andra plagg som inte omedelbart kan kopplas med muslimsk tradition i det allmänna medvetandet.

Ökningen av muhajababe i många samhällen har bidragit till att skingra en del felaktiga föreställningar om islams natur och reglerna för hijab. Medan vissa kvinnor absolut inte föredrar mer döljer, heltäckande hijab, är det möjligt att vara på modet samtidigt som överensstämmer med muslimska värderingar. En del muslimska kvinnor, till exempel iranier och libaneser, är även känd för att trycka på kuvertet när det gäller hijab.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.