Vad är en Mompreneur?

En mompreneur är ett nyligen myntade termen för kvinnor som etablerar sig hemma samtidigt som man kan hela tiden förälder till sina barn. Den mompreneur rörlighet är en stadigt växer i USA som mödrar försöker hitta sätt att tjäna pengar, uttrycka sin kreativitet och affärsmannaskap, och även för föräldrar att deras barn. Exakta siffror är svåra att hitta när det gäller exakt hur många mompreneurs utgör den nuvarande näringslivet, men det finns en del statistik om ökningen av hem-baserade företag. En av dessa är imponerande oberoende säljare lista på eBay-närmare 500. 000 personer oberoende säljare för företaget. Många av dessa är mammor som bara träff garage försäljning eller ta i fri objekt och sedan sälja dem på eBay plats. Vinst kan göras på det faktiska objekt, men de flesta vinsterna från denna typ av mompreneur görs genom att utvärdera porto och frakt avgifter till objekt. "Hantering" kan betyda en kostnad över fraktkostnaden att mompreneur blir att behålla en del av sin vinst. Det mompreneur kan också få sin start genom att uppfinna något, ofta ett objekt som kommer att vädja till andra mammor. Susan Dunk, som var nyligen i Costco tidskrift, Costco Connection , uppfann Småbarn Coddler, en pillowed anordning som håller yngre barn från att falla framåt i sina bilbarnstolar. Hennes produkt sålde extremt bra på mässor och Dunk snart kunde öka sin produktion värdet av produkten. Du kan nu hitta Småbarn Coddlers i leksaker och barn förråd.

Andra mompreneur typer får göra samma typ av arbete de gjorde innan de hade barn. Stället för att arbeta i en stor revisionsbyrå skulle en mompreneur starta sitt eget företag för att tillgodose hennes förändrade schema. Mompreneur jobb varierar oerhört, men många av dem är mycket lönsamma. Människor får köra daycares, skapa produkter, design smycken, frilans skriva eller säljer produkter från hemmet (Mary Kay, Avon). Inte varje mompreneur gör en produkt att sälja, men alla återuppfinna hur de kan göra affärer och många gör en stabil vinst medan du gör det. De mest framgångsrika mompreneurs kan göra extra lön, men inte alla mompreneur lyckas.

För detta ändamål finns nu böcker och många hemsidor med rådgivning till blivande mompreneur. Dessa råd om hur man kan få finansiering för att starta ett företag, hur man skapar en affärsplan, och fungerar också som en utmärkt mötesplats. Att prata med andra mammor är ett bra sätt att göra affärer kontakter för mamma tänker köra sitt eget företag. En av de viktigaste frågorna för mompreneur står inför är att lära sig att balansera kraven från sina barn med behov av hennes verksamhet. Det är därför många platser råda människor nya att driva ett företag för att skapa små realistiska förväntningar som inte kommer att orsaka alltför stor börda att särskilt små barn. Den smarta mompreneur lär sig att arbeta under de tider då barnen krävs minst övervakning, och även snabbt lär sig att säga "nej" till företagens skyldigheter som kommer att ta tid från sin familj. Hon får arbeta kring barnens skolscheman eller tider tupplur för att maximera sin tid med familjen.

Den mompreneur rörelsen är intressant, uttrycker förändrade attityder till hemma mödrar. Creative mödrar som vill stanna hemma får nu många sätt att göra detta, utan att nödvändigtvis göra avkall inkomst. Man kan inte säga att alla mompreneurs alltid kan perfekt balans mellan arbete och familjens behov, men de har en bättre möjlighet att kunna ge denna balans genom att vara sina egna chefer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.