Vad är en Matinee Idol?

En Matinee idol är en filmstjärna som är mycket beundrad av sina fans. Denna term används enbart för manliga skådespelare, och det rådde från 1930-talet till 1960-talet. Många Matinee idoler fortsätter att bli beundrad, tack vare sin klassiska snyggt utseende, och ibland förvånansvärt bra egenskap färdigheter. Även om detta begrepp inte i stor utsträckning används längre, har en del människor drivit på för ett återupplivande av det klassiska uttrycket, med argumentet att det är en mycket träffande beskrivning av några filmstjärnor.

Matinéer är, naturligtvis, eftermiddag föreställningar, och de tenderar att vara billigare än kväll visar. Termen "Matinee Idol" har med sig några nedsättande betydelse, eftersom det antyder att skådespelaren tilltalar mindre odlade eftermiddagen publik, tillsammans med tonåringar, som kanske inte har råd kväll visar. När en aktör kallas en matiné idol, betyder det att han har valts på basis av ren snygg, snarare än skicklighet, och begreppet är ibland hånfullt tillämpas på snygga aktörer utan talang i modern tid. Detta är något orättvist, eftersom vissa matiné idoler var också mycket bra skådespelare.

Några kända exempel på matiné idoler inkluderar Clark Gable, Rock Hudson, Gary Cooper, Paul Newman, och Rudolph Valentino. Alla dessa stjärnor hade stora följande sätt när under båda dagarna, befallande legioner av fans som var ibland ganska manisk. Många av dessa fans var tonåringar, vilket kan förklara varför begreppet "teen idol" har trängt undan "Matinee Idol" för att beskriva aktörerna i denna klass. I alla fall, trots att förknippas med billiga produktioner, en matiné idol gör en hel del pengar till hans studio, tack vare fansen som kommer att insistera på att se varje film han är featured i. Den frenetiska smickret som följde framträdanden av några av historiens mest kända matiné idoler är berömd. Footage av film premiär med några av dessa stjärnor skildrar rader med skrikande fans driva närma sig teatern och föremålet för deras vördnad och dessa fläktar köpt upp oräkneliga tidskrifter, affischer och annat reklammaterial med sin favorit stjärnor på dem.

Detta biograf slang term kan tyckas lite förlegat, särskilt som matinees inte längre diskonteras i många regioner i världen. Det är dock ett ganska bra sätt att beskriva människor med yrken som bygger mer på utseende än talang, och du får höra det tillämpas på andra områden än bio. några musiker, till exempel avfärdas som matiné avgudar, catering till tonåringarna publiken i hopp om att sälja många skivor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.