Vad är en Dap hälsning?

En DAP hälsning är en rad formella gester utbyts mellan två individer. Även om en DAP hälsning kan utbytas på träffa någon, kan det också användas för att visa enighet, fest, eller stipendium som helst. Handlinsplanen hälsning sitt ursprung i det svarta samhället, och har sedan spridit sig till andra rasgrupper, med många subkulturer och grupper av vänner utveckla sina egna mycket speciella DAP hälsningar. I sin mest grundläggande, är en DAP hälsning helt enkelt ett rituellt handslag, men vanligtvis omfattar en serie av gester, med gester utförs i en specifik och koreograferat ordning. Många lär dap hälsningar mycket unga, genom att titta på och interagera med andra människor i deras samhällen, och ofta sådana hälsningar byts nästan reflexmässigt, likt affärsmän skaka hand när man möter varandra. En DAP hälsning kan inkludera att gå av vickar fingrar, slapping händer, och andra former av kontakt, och det kan vara allt från några sekunder till 20 minuter.

Denna hälsning är vanligtvis icke-verbal, och det är utväxlas som en gest av kärlek och solidaritet. DAP hälsningar troligen sitt ursprung i Afrika, där människor från olika stammar kan utbyta sådan hälsningar på möte varandra för att visa fredliga och vänskapliga avsikter, och de fördes över på slavskepp. Den afroamerikaner i USA i sin tur utvecklat sin egen DAP hälsningar, som användes flitigt av svarta militär, särskilt i Vietnam, innan de förs över till våra dagar. En del människor tror att " DAP "står för" värdighet och stolthet, "återspeglar antagandet av handlingsplanen hälsning av black power rörelsen, medan andra hävdar att" värdighet och stolthet "är förmodligen en Backronym, tänkte ut i efterhand. Det kan också vara en förkortning av ett ord, eller ett efterliknande ljudreflekterande ett buller som alstras av en DAP hälsning, några dap hälsningar innehålla en knäppa ljud som låter ungefär som "DAP", som produceras genom att dra den något kupade händer av deltagarna mot varje annan.

bland grupper av vänner eller människor i samma samhälle, är det vanligt att ett utmärkande DAP hälsning att utvecklas, och för sådana hälsningar som skall utbytas regelbundet . Ur synvinkel sociologer och antropologer, är användningen av sådana hälsningar mycket spännande, eftersom det kan tyda solidaritet, medlemskap i en viss grupp, och social status, bland annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.