Vad är en Baby Boomer?

I Australien, Kanada, USA och Storbritannien, återvändande soldater från andra världskriget har väckt en ökning av födelsetalen. Denna ökning var så stor, att många namn har myntats ta hänsyn till den höga andelen födslar. Även i Ryssland inledde öka ett namn kallas Sputnik Generation. I Västeuropa gäller Australien och Nordamerika, namnet Baby Boomer till den grupp barn födda mellan 1946 och 1964.

Faktiskt finns det en debatt om specifika datum. Personer som är födda ett år eller två innan kriget var slut fortfarande anses baby boomers. Dessutom är det 18 år marginal utöver nog att omfatta två generationer. En baby Boomer född 1946 skulle vara 18 år 1964 och kan teoretiskt ha ett barn också vara en baby Boomer. Vissa människor föreslår förkorta perioden sluttiden till 1963 eller före 1960-talet.

Baby boomers har varit intressant ur ett demografiskt perspektiv. De har haft, för det mesta, längre livslängd än sina föräldrar, och gjorde upp Yuppie generationen. Boomers födda på 50-talet var i trettio under iögonfallande konsumenten decenniet av 1980-talet. Några baby boomers bidrog kraftigt protesterade mot Vietnamkriget och utgör hippie generation. Andra företräda mer konservativa åsikter om kriget.

Baby boomers har också kallats för sandwich generation. De kan ha samtidigt vårdas för åldrande föräldrar och små barn på samma gång. Främst de har ansetts vara en intressant demografisk. En full 76 miljoner amerikanska medborgare kan kalla sig boomers, och folk har länge förstått att denna generation kommer att utgöra en majoritet av väljarna i USA 2015.

Ur kulturell synpunkt är det baby Boomer identifieras med flera viktiga kulturella och historiska ögonblick eller rörelser:
  • första människan på månen
  • födelse Rock and Roll
  • medborgarrättsrörelsen
  • kvinnors rättigheter Movement
  • protest mot Vietnamkriget

Men den yngre gruppen av baby boomers, de som är födda i mitten av 1960-talet, skulle har varit för ung för att delta i eller komma ihåg de flesta av dessa saker. Minnesvärda delade erfarenheter av äldre efterkrigskullarnas inkluderar morden på president John F. Kennedy, hans bror Robert och död Marin Luther King Jr Younger baby boomers märke också skandalen med Watergate, Vietnamkriget, och det kalla kriget.

Även om den tidiga baby Boomer kännetecknas ofta lika optimistisk och hoppfull av förändringar via politiska kanaler och delaktighet, den yngre gruppen födda i slutet av 50-talet eller början av 60-talet kännetecknas av politisk cynism och förkastande av anläggningen. Naturligtvis i varje grupp finns ett spektrum av politiska åsikter, synpunkter och grad av pessimism eller optimism. Mycket beror på individen baby Boomer. Klart, men kommer denna generation att barn fortsätter att ha en inverkan på politik och vardagsliv i de länder där babyboom existerade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.