Vad är en Alpha Geek?

en Alpha nörd är någon som experiment med ny teknik, och ofta har en hög kompetens med teknik. Som "alpha" innebär, alpha geeks tenderar att köra i täten av klungan, och de används ofta som indikatorer för att förutsäga den framtida tekniken. I en kontorsmiljö kan en alpha geek tjänster också i efterfrågan när medarbetare kamp med datorproblem. Detta begrepp tycks hittills till cirka 1995, när den ursprungligen användes främst för att beskriva någon med mycket färdigheter när det gällde att använda tekniken. År 2002 var man också använder termen för att beskriva tidiga användare, oavsett om de var skickliga användare av tekniken. Detta är en viktig skillnad: en alpha geek med teknisk kompetens kan till exempel mixtra med nya enheter för att utforska sin kapacitet, medan ett tidigt inför kanske helt enkelt nöja uppskattar ny teknik, men inte utforska den alltför mycket. Vissa tidiga användare faktiskt är ganska meningslöst när det gäller fastställande av teknik eller sonderar om hur saker fungerar.

Alpha geeks ofta litterata olika datorplattformar, och de kan känna sig bekväma i en rad olika program och miljöer. De använder ett sortiment av produkter, allt från de senaste cell-telefoner till högteknologiska köksprylar, och många känner ett behov av att ses som före i utvecklingen när det gäller teknik. Detta kan leda en alpha geek att fortsätta dölja eller eftertraktade teknik för att imponera på folk. Alpha geeks tenderar också att vara tidiga användare av ny utveckling på Internet. När det gäller personer som är tekniskt skickliga förutom att de är intresserade av ny teknik kan alpha geeks gäller "cracking" nya enheter som en personlig målsättning. När något släpps på marknaden, dessa alpha geeks köpa det för att ta isär, dekonstruerar den och undersöka hur det fungerar. Ofta kan detta leda till fördelar för företag som släpper produkten, som alfa nördar kan identifiera eventuella svagheter i säkerheten och andra problem som befann sig inte under utveckling.

Du kan oftast identifiera en alpha geek ganska lätt. Alpha geeks tenderar att äga en massa tekniska leksaker, och ofta relish obskyra argument om teknik. De kan också ge en hel del råd, oönskad eller på annat sätt, till vänner och medarbetare. Detta kan ibland vara ganska bra, ett samråd med en alfa-geek innan ett nytt köp kan ibland spara heartache senare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.