Vad är Virtual Twins?

Virtual tvillingar är barn som föds upp tillsammans, men har inga genetiska samband. De är också mycket nära var i ålder, med de flesta forskare definierar virtuella tvillingar som barn yngre än nio månader från varandra i ålder. Virtual tvillingar kan komma till en familj i en mängd olika sätt, och de är ett ämne av intresse för psykologer och andra forskare, eftersom de kan användas för att gräva i sambandet mellan miljö och genetik. I ett klassiskt exempel på virtuella partnersamverkan, gör ett par arrangemang att anta efter kämpar för att få barn, och sedan blir gravid. Snarare än stöd från antagandet, kan föräldrarna välja att anta liksom förlossningen, ge sina barn-barn en antagen syskon. Virtuella tvillingar kan även skapas genom adoption, med föräldrar anta två barn med olika härstamning. Många forskare vill fokusera särskilt på virtuell tvillingar antogs vid mycket unga år, snarare än äldre barn som adopteras tillsammans.

För personer som är intresserade av natur vs vårda argument kan virtuella tvillingar ge några intressanta tankeställare. Forskare som anser att miljön spelar en större roll än genetik förväntar virtuell tvillingar vara mycket lika, eftersom de föds upp i samma miljö. Men studier tyder på att virtuell tvillingar har färre likheter än sann genetiska syskon, vilket tyder på att genetik spelar en tung roll i människans utveckling.

Livet för virtuella tvillingar kan vara intressant. När det gäller virtuella tvillingar som liknar människor att uppfostra dem, kan människor bli förvirrade över hur de är födda, vilket ibland kan vara besvärligt när det gäller en situation där en tvilling har antagits och en tvilling föddes i familjen. Virtual tvillingar av en annan ras bakgrund framträder uppenbarligen ut som godkänt, även föräldrar som antar virtuella tvillingar av samma etnicitet kan bli tillfrågad om tvillingarna är från samma familj av människor som är nyfikna, och det kan ibland bli irriterande.

Föräldrar som tror att syskon spelar en viktig roll i utvecklingen av deras barn kan medvetet ut för att anta virtuella tvillingar. Föräldrar som deltar i transkulturell adoption kan också välja att anta virtuella tvillingar, så att deras adopterade barn har ett välbekant ansikte för att interagera med, i hopp om att deras barn känner sig mindre främmande för främmande kultur i vilken de är antagna. Andra kan välja att adoptera barn av radikalt olika etniciteter, av olika anledningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.