Hur kan jag Detect Lies?

Det finns många sätt på vilka en persons kroppsspråk kan ge ledtrådar om huruvida de är ljugit. Medlemmar av polisavdelningar och säkerhetsexperter använda dessa ledtrådar för att fånga upp brottslingar under förhör. Forskning har visat att människor ljuger var fjärde minut, varje dag. De kanske inte ens är medvetna om att de gör det och det kan vara en omedveten reaktion. En av de största tecknen på att en person ljugit är att de undviker ögonkontakt under samtalet. De kan också röra sitt ansikte kontinuerligt, ofta täcker deras mun med handen. Vidröra eller repas näsan sägs också vara ett tecken på distraktion för att täcka upp lögner. En person som ljuger kan försöka få dig att fokusera på sina handlingar snarare än ord. När en person berättar lögner, är deras fysiska uttryck ofta mycket stel och begränsad. Om en person ler när de ljuger, bara munnen gå. Ett riktigt leende orsakar ofrivilligt rörelser i mun, ögon, panna, kinder och haka. Den lögnare hand, ben-och armrörelser är mot sin egen kropp, lögnaren tar liten plats. Lögnaren kroppsspråk inte är öppen. Liars ser inte avslappnad, även om de kanske försöker ge intryck av att de är.

Om en person har ljugit, hon har en mängd olika sätt att distrahera dig från lögnen. Liars kan flytta runt i rummet och placera föremål mellan dig och dem, till exempel en bok eller kaffekopp. En lögnare kommer att känna sig obekväm inför och titta direkt på dig när du talar och får vända på huvudet och kropp bort från ditt. En oskyldig person kommer att gå på offensiven, medan en skyldig person kommer att få defensiv. När förklara något, kanske en lögnare tas i konversationen fler detaljer än nödvändigt. Hon kommer inte att vara bekväm med pauser och tystnad. Personen berättar lögner får tala tyst eller förvrängt ord. Är dock en mycket åstadkommas lögnare kunna tala direkt och med förtroende, försäljare är bra på den här tekniken.

Om du misstänker att någon av valser, byta samtalsämne konversation abrupt. Lögnaren kommer gärna byta ämnen med dig och bli mer avslappnad. En person som talar sanning blir förvirrad av denna plötsliga förändring. Ett annat tecken på någon berätta en lögn är gapande. Den lögnare får försöka se så avslappnad som möjligt under lögn, och yawing och stretching är ett sätt att uppnå detta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.