Vilka var Lotus Eaters?

Lotus Eaters, eller Lotofagerna, är en grupp människor som beskrivs i den grekiska episka Odyssey . Odysseus och hans besättning möter Lotus Eaters i bok Nio av Odyssey , och medan deras möte är kort, det är minnesvärd. The Lotus Eaters har så förtjust generationer av läsare att de har uppträtt i många konstverk från dikter till målningar, och de är ibland refereras i populärkulturen.

Enligt legenden, Lotus Eaters lever på en ö utanför Nordafrikas kust. Även om flera intrepid historiker har försökt lokalisera platsen på ön, har de ännu inte hittat en plats som motsvarar beskrivningen i Odyssey . Den Lotofagerna foder på en sövande anläggning som får dem att glömma sina hemländer och leva apatisk, HJÄRTLÖS liv. Deras diet har fått dem att bli sömnig och slappa, liksom ointresserad av världen omkring dem. Det finns en del diskussioner om vad Lotus Eaters faktiskt åt. I vissa översättningar, som de beskrev som Lotos Eaters, snarare än Lotus Eaters, som muddies vattnet lite, som grekerna använde termen "Lotos" för att diskutera flera ätliga växter. Medan Lotus Eaters kunde ha ätit rötter, frukter eller blommor i vatten lotuses, kan de också ha ätit datum, Persimoner, jujubes eller flera andra växter, av vilka ingen är kända för att vara särskilt narkotika.

När Odysseus möter Lotus Eaters, några av hans besättning berömt ta del av maten, och de uttrycker en önskan att stanna på ön. Odysseus är tvungen att dra besättningen tillbaka till skeppet, "gråta bittert," och de är fastkedjad vid bänkarna tills fartyget kommer undan. Ingen tvekan om minnet av läckra och berusande frukt hemsökt besättningen för resten av livet. Om detta episka dikt tas som återberättar den sanna händelser, kanske Odysseus rörs var ön en aning för att säkerställa att ingen annan var insnärjd av den Lotus Eaters.

ön av Lotus Eaters dyker upp om och om igen i sånger, berättelser och myter, vilket tyder på att idén har ett starkt inflytande på oss än idag. Någon form av denna legend har dykt upp på orter lika varierad som Star Trek, Brave New World och Lotos-Eaters , en berömd Tennysons dikt. För vissa är det tanken på Lotus Eaters haunting så som det är lockande, idén att glömma sina bekymmer i ett töcken av lycka är både lockande och skrämmande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.