Vilka är Melungeons?

Melungeons är en grupp rasblandade personer som kan hittas i sydöstra Kentucky, sydvästra Virginia och nordöstra Tennessee, i ett område som kallas Cumberland Gap. Ett antal myter omger ursprung och historia Melungeons, och det kan vara svårt att hitta kontrollerbara uppgifter om dem. Gruppen har varit ett ämne av allmänt intresse och diskussion sedan mitten av 1800-talet, och i slutet 20th century, intresserad blev många släktforskare med att spåra de genetiska och kulturella historia Melungeons.

Olika människor har olika förklaringar till vem exakt Melungeons är och var de kom ifrån. Som regel är det enighet om att medlemmarna i gruppen av blandad härkomst, troligen en kombination av europeiska, indianska och afrikanska gener. De mörka hy, hår och ögon av många Melungeons tyder på att de kan ha en hög andel spansktalande eller Mellanöstern förfäder. Genetisk testning har ett starkt stöd till tanken att Melungeons har en hel del sydeuropeiska och indianska blod. Den exakta definitionen av vad en Melungeon är just varierar kraftigt beroende på vem man talar med och vad deras åsikter om ursprunget i gruppen. Man uppskattar att minst 1000 olika Melungeons förmodligen lever i Cumberland Gap, och att det kan finnas fler. Efternamn Collins, Gibson, Goins, Mullins, Bowling, Bunch, Goodman, Minor, Mise och Wise är alla förknippade med Melungeons, även om många människor som inte tillhör gruppen också bära dessa namn.

Ursprunget till namnet "Melungeon" är ett ämne för debatt, mycket som ursprunget till själva befolkningen. Begreppet verkar ha uppstått i början av 1800-talet och den användes som en nedsättande tills 20-talet. En av de mest troliga förklaringar till begreppet är att det är en förvrängning av det franska melange , för "blandning", även om andra teorier har det ord som lånats från turkiska, arabiska eller italienska.

är här i etniskt individer ibland kallas den "förlorade" eller "mystiska" personer i Appalacherna, eftersom deras ursprung är lite mystisk, tack vare allmän förvirring och populära mytologi. Släktforskare tror att Melungeons var en naturlig följd av etniska intermarriages i början av kolonierna, och att de kan ha flyttat in i Appalacherna att undvika diskriminering, ett vanligt problem för etniskt blandade individer i Amerika. Som ett resultat av deras självvalda isolering, Melungeons utvecklats till en något distinkt och unik grupp som somliga kallar ett "tri-ras isolera", en anspelning på deras blandad härkomst. Deras utseende är ganska tydlig, orsakar Melungeons att skilja sig från sina grannar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.