Vem var drottning Victoria?

drottning Victoria var drottningen av England 1837-1901, och hennes nästan 64 åriga regeringstid var den längsta i brittisk historia. Hon hade också ett stort inflytande över det brittiska samhället och historien, som är ordförande i storhetstid i det brittiska imperiet och den industriella revolutionen. Hon är förmodligen en av de mest kända brittiska monarker och flera minnesmärken över henne är utspridda över hela världen, från museer uppkallat efter henne till statyer på torgen.

Queen Victoria föddes 1819, och vid tiden för hennes födelse, var hon femte i raden för den brittiska tronen. Dock dog hennes farbröder alla utan att ha barn, lämnar henne tronföljare, och hon besteg tronen knappt en månad efter man fyllt 18. Vid tiden för sin anslutning, överraskad drottning Victoria ett antal personer i regeringen genom att vara extremt envis och rättfram, ta bort folk hon ogillade från domstol och stödja dem som hon tyckte om. var det brittiska drottning högutbildade och mycket påstridig, med bestämda idéer om framtiden för det brittiska samhället och det brittiska imperiet. Under de första åren av sin regeringstid, var drottning Victoria starkt påverkad av Lord Melbourne, som fungerade som premiärminister, trots Melbourne fördrevs när drottning Victoria gifte sig med prins Albert 1940.

Av allt att drottning Victoria och Prins Albert hade en mycket kärleksfull relation. De båda hade nio barn, och klart vårdas varandra djupt. När Albert dog 1861, ödelades drottning Victoria, gå in i en period av intensiv sorg som varade resten av sitt liv. Hon blev känd som "Widow of Windsor", väljer att bära svart för resten av sitt liv och sällan uppstår i samhället under 1860-talet.

Under sin regeringstid, såg drottning Victoria en rad förändringar. Den makt monarken minskade kraftigt under den viktorianska eran, och Drottning Victoria lärde sig att anpassa sig till sin roll som en konstitutionell monark, inrättande av en roll för den kungliga familjen som ingår välgörenhet, engagemang i sociala och offentliga frågor och regelbundna möten med medlemmar av regeringen att följa pågående händelser. Hennes inflytande på monarkin och den brittiska samhället var ganska omfattande.

Efter hennes död 1901, begravdes drottning Victoria i Windsor bredvid sin älskade prins Albert, och hennes son Edward VII lyckades henne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.