Vem är William Wilberforce?

William Wilberforce var en framstående brittisk social reformator, som förmodligen är mest känd för sitt bidrag till anti-slaveri rörelse. Wilberforce vördas idag som en av de ledande krafterna för avskaffande av 19th century, och människor som besöker Hull, platsen för Wilberforce födelse kan även besöka hem där han föddes. Under sin livstid, med stöd Wilberforce ett brett spektrum av sociala orsaker, offentliggjort flera avhandlingar om sociala frågor, och lyckats få upp en stor familj.

föddes Denna ikon i brittisk historia 1759 i Hull, England, till en rik familj. Hans första år präglades av några osedlighet och brist på fokus till 1785, då han konverterade till evangeliska kristendomen. Denna konvertering var uppenbarligen en vändpunkt i livet för William Wilberforce, som förvandlade sin förmögenhet till välgörenhet och blev en viktig medlem av den sociala reformrörelsen i England. Förutom att vara en framstående förespråkare för sociala reformer , William Wilberforce var också en populär parlamentsledamot, servering 1. 780-1. 825. Under sin tid i riksdagen väckte Wilberforce fram ett antal lagförslag som rör sociala frågor, och förespråkade på orsaker som arbetstagarens rättigheter, förebyggande av djurplågeri, främjande av missionären samhällen, human behandling av fångar, och utbildning för engelska barn.

1797 träffade Wilberforce och gifte sig med Barbara Spooner, med vilken han fick sex barn. Spooner delade hans engagemang för sociala orsaker och hans djupa religiösa tro, och av allt att de två hade en mycket kärleksfull relation till sin död. Tråkigt nog är de båda begravda på olika platser, William Wilberforce har en hedersplats i Westminster Abby, tillsammans med andra framstående brittiska medborgare, medan hans fru är begravd i Kent, England.

engagerade Wilberforce i abolitioniströrelsen på 1780-talet då han träffade med flera framstående medlemmar av ett avskaffande av samhället. 20 år senare var han en del av en förkämpe allians som sponsras och drev igenom att slavhandeln Act of 1807, som förbjöd slavhandeln i hela det brittiska imperiet, även om det inte ett förbud mot slaveri själv. Denna handling banade väg för avskaffande Act of 1833, som antogs kort efter hans död.

År 2007, en film kallad Amazing Grace släpptes för att fira 200 års-jubileum avskaffandet av slavhandeln i det brittiska imperiet. Utöver William Wilberforce, filmen också profilerade ett antal berömda ledare för avskaffande rörelse som lett till ett slut på denna grymma handel i människoliv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.