Vem är William Saroyan?

William Saroyan är en amerikansk dramatiker och författare av armenisk härkomst. Han är mest känd för sitt arbete under tiden före kriget som ledde fram till andra världskriget, och den tid under kriget. Under senare år avtog William Saroyan i popularitet, eftersom hans unika stil föll i onåd med kritiker och publik. Född 1908, död William Saroyan 1981 vid 72 års ålder i staden av hans födelse, Fresno, Kalifornien. William Saroyan föddes föräldrar till armenisk härkomst, som utvandrade från Turkiet till USA vid sekelskiftet. Hans tidiga liv tillbringade han i Fresno, Kalifornien, och många av hans berättelser utspelar sig i Fresno, liksom i Bay Area. Hans tidiga karriär gjordes med noveller, bland annat "The Daring Young Man on the Flying Trapeze" i mitten av 1930-talet. William Saroyan tjänstgjorde i den amerikanska armén under andra världskriget, även om vissa av hans skrifter tycktes ha något av en pacifist böjd. Vid ett tillfälle var han nästan domstol krigsrätt för innehållet i en roman av hans, äventyr Wesley Jackson , anklagades för att vara ett PR-stycke för ideal pacifism.

Några av de mest bestående verk av William Saroyan är hans pjäser. Hans mest berömda, skriven 1939, är The Time Of Your Life , för vilken han vann en Pulitzer Prize. Han vägrade att ta emot priset bör dock hävda att konsten aldrig att bedömas med näringslivet, och att belöningar ska finnas i receptionen en bit fått från tittarna. Samtidigt gjorde William Saroyan acceptera en ära att spela från New York Drama Critics 'Circle, som tilldelas det bäst Play 1939. Några av hans mer populära senare spelar omfatta Hallå där ute! 1941 Talking to You 1942 och Mord 1974.

pjäser av William Saroyan är anmärkningsvärda i deras ofta uppsägning av normala sättet för konflikter driver historien framåt. Hans låtar är ofta mer skivor liv, med hjärtlig humor och sentimentalitet stänkte hela. Det är denna sentimentalitet som slutligen ledde till ett minskat intresse för pjäser av William Saroyan efter andra världskriget, när sådana saker sågs som tyvärr idealistisk och na iumlat; ve.

, The Time of Your Life William Saroyan mest berömda pjäs, ligger helt i en bar i San Francisco, heter Nick's. Baren är en inställning för ett antal intressanta karaktärer, alla med sina egna mål och nyanser som korsar varandra vid olika tider under lek. Den centrala huvudpersonen i dramat är den karaktär Joe, som är ganska rik och använder denna rikedom och sin fritid för att hjälpa de olika andra figurer i baren.

Även om det råder en konflikt i dramat, liksom många pjäser av William Saroyan konflikten är inte i fokus för berättelsen. Snarare händelser som utvecklas är mer objektiv hjälp för att bättre förstå de inblandade karaktärerna. Pjäsen blev slutligen i en film 1948, och blev senare omgjord för TV 1958.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.