Vem är William McKinley?

William McKinley är mest känd som den 25: e president i Förenta staterna. Hans insatser för landet började dock långt före sin tid i ämbetet som president. McKinley föddes i Niles, Ohio den 29 januari 1843, och som många unga män i hans ålder tog han värvning i inbördeskriget år 1861, kämpa på sidan av EU armé. Efter att ha tjänstgjort i inbördeskriget deltog McKinley Albany Law School. Han praktiserade lag för en stund, och blev åklagare i Sark County, tjänar 1869 till 1871. 1871 William McKinley gift Ida Saxton. William McKinley höll en republikansk plats i representanthuset under två olika perioder. Hans första period varade från 1877 till 1882. Under denna mandatperiod McKinley var ordförande för kommittén för översyn av lagarna. McKinley andra mandatperiod i representanthuset sträckte sig från 1885 till 1891. För några av dessa år han varit ordförande för utskottet för metoder, som hade jurisdiktion över skatter, tullar och andra inkomstbringande värdeskapande åtgärder samt olika program som regeringen såsom social trygghet, arbetslöshetsersättning, Medicare, och så vidare. McKinley är särskilt känd för att skriva McKinley tulltaxa för 1890, som inbringade skattesatser högre än vid någon tidigare tidpunkt i historien.

1891 lämnat över McKinley från sin plats i representanthuset för att tjäna som guvernör i Ohio, en post han innehade i två terminer. Som guvernör stannade William McKinley trogen sin växande rykte som en skatt-hungrig vakthund. Han införde punktskatter på företag, begränsat antifackliga metoder för arbetsgivare och avrättades säkerhet lagstiftning räkning transport arbetstagare.

1896 William McKinley har lämnat sin tjänst som Ohio guvernör att jaga nomineringen som republikanernas presidentkandidat, och senare började hans berömda "kampanj veranda. " I motsats till de flesta av sina republikanska kamrater, vädjade McKinley alla klasser och etniska grupper genom att främja idealen för industrin och pluralistisk välstånd. Detta gav honom ett fast grepp om den eftertraktade röster arbete etniska grupper och stadsområden.

1986 blev William McKinley den 25: e president i Förenta staterna, som markerar början av Progressive Era. Han var den siste veteran från inbördeskriget som valdes till presidentposten. Bland hans mest uppmärksammade framgångar som president var den amerikanska framgångar i det spanska amerikanska kriget, annektering av Filippinerna, Puerto Rico, Guam och Hawaii och genomförandet av ett protektorat över Kuba.

Inhemskt, McKinley levde upp till sitt löfte om välstånd, att åstadkomma ett uppsving för verksamheten och jordbruk. Att förstå betydelsen av media som ett verktyg vid organiserandet politiska dagordningen, som McKinley upp de första Vita Husets pressrum, och gav reportrar sin version av händelserna. I utrikespolitik William McKinley var lika aktiv. Han sköt för tillträde till utländska marknader, växande amerikanska inflytandet genom annektering och genom ändring av taxor att samla en större frihet i utrikeshandeln.

Den 6 september 1901, medan i närvaro av det Pan-American Exposition i Buffalo, New York, William McKinley mördades. Han blev skjuten två gånger av anarkisten Leon Frank Czolgosz. McKinley överlevde i åtta dagar, men så småningom grips av en kallbrand infektion som orsakas av skytte. Han dog den 14 september 1901.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.