Vem är Thomas Crapper?

Det finns inget värre för en forskare än desinformation och insinuationer poserar som fakta, och så är fallet med 19th century engelsk vetenskapsman och rörmokare kallas Thomas Crapper. Det finns de som även fast det aldrig funnits en verklig person som heter Thomas Crapper, bara livlig fantasi om en falsk biograf som har publicerat en bok om Crapper liv kallas spolas med framgång . Jag önskar att jag gjorde upp det, det gör jag verkligen.

Faktum är att det verkligen var en mästare rörmokaren och fixturer badrum tillverkare som heter Thomas Crapper, som föddes 1836 och dog 1910 i sitt hemland England. Som ett litet barn, arbetade Crapper som lärling hos en mästare rörmokare. Efter flera år av utbildning som en gesäll, Crapper själv blev en mästare rörmokare med 20 års ålder. Crapper gjorde VVS-arbete för ett antal framstående engelsk medborgare, däribland medlemmar av den kungliga familjen. Så småningom Thomas Crapper bildat sin egen VVS-och fixturer badrum företag, som blev en av de första som har en offentlig showroom.

Tvärtemot vad många tror var dock Thomas Crapper inte uppfinna den moderna spola toaletten. Det toalett, även kallad en toalett, var i bruk redan långt innan Crapper föddes. Vad Thomas Crapper egentligen gjorde var att popularisera spola toaletten och några mindre förbättringar på sin form och funktion. Crapper uppfann den flytande ballcock, en anordning som automatiskt stänga av flödet av sötvatten när tanken blev full. Versioner av Crapper är flytande ballcock ventil är fortfarande i bruk i dag, även om tankarna själva inte längre monteras på väggen ovanför användarens huvud. Den andra populär myt är att Thomas Crapper s VVS arbete beundrades så av den kungliga familjen som han adlades officiellt. Även om det är sant att Crapper sällskap lämnade många av fixturer och VVS för Royal boende, var Thomas Crapper själv aldrig gjort en medlem av riddare. Det finns ingen "Sir Thomas Crapper" att finna i historieböckerna.

Medan Crapper namn alltid tycks kopplade till badrummet armaturen han främjas så tungt, det gör han inte ens få lån för mynt av Ordet crap . Ordet "skit" i betydelsen av avfallsprodukter går tillbaka till gamla engelska och holländska ord ungefär översättas med "agnar". Vid tiden för Thomas Crapper, ordet "crap" hade i stort sett försvunnit från populära användning i England, men inte i Amerika. Crapper efternamn bara så råkade sammanfalla med ett slangord för defekation.

är det allmänt att amerikanska soldater stationerade i England under första världskriget märkte company logo "T. Crapper" tryckt på brittiska toaletter och insåg sambandet mellan form och funktion. När dessa soldater återvände till Amerika, termen "crapper" arbetat sig fram till den populära vernacular. Crapper själv dog 1910, flera år innan föreningen sitt namn med själva produkten blev populärt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.