Vem är Strom Thurmond?

Strom Thurmond, född 1902, är en djupt kontroversiell natur, en lång tid anhängare av segregationen på grundval av staternas rättigheter, och en av de längsta betjänar medlemmar i den amerikanska senaten, bara överträffad av senator Byrd. Folk visste inte hur djupt hans hyckleri i fråga om ras sprang förrän efter hans död 2003, då hans blandras, oäkta dotter, Bessie maj Washington-Williams, avslöjade att hon i själva verket Thurmond dotter.

Av respekt för sin far, Washington-Williams hade aldrig försökt gå ut med denna information under Thurmond livstid, och hon fick ekonomiskt stöd från honom. Däremot stod han för mycket saker, såsom segregation och Jim Crow lagarna, som syftade till att förtrycka och nedvärdera de African American race. Han fick senare stöd desegregation i söder på 1970-talet, men denna dementi kom lite sent, när Washington-Williams var redan i hennes mitten av 40-talet. Den tidiga karriär Strom Thurmond ingår hans närvaro vid Clemson College, och hans tillträde till South Carolina Bar 1930. Han tjänstgjorde som län advokat, och blev aktiv i det militära, undertecknande upp 1924 som en reservist. En kort stint i South Carolina senaten följdes av Thurmond val som domare. Under andra världskriget tjänstgjorde han aktivt i den amerikanska militären att ha fått flera utmärkelser, däribland Purple Heart. Hemkomsten som en dekorerad veteran ökade hans popularitet i sitt hemland. South Carolina valt honom till guvernör 1946, där han förespråkade allt höger om tillstånd att upprätthålla segregeringen.

Strom Thurmond gjort ett enda bud för presidenten, som körs på en tredje part biljett 1948. Det här budet misslyckades, och i en 1950 löpa amerikanske senatorn besegrades han också. 1954 förde mer tur att den blivande senator, och han är den enda senator som någonsin har blivit vald av write-ins på omröstningar. Som politik förskjutits, och Demokratiska partiet blev förknippas mer med liberal politik och civila rättigheter, skiftat Strom Thurmond sin lojalitet också bli en republikan 1964. Han tjänstgjorde i senaten för drygt 41 år, ett efterlängtat slut på hans politiska karriär 2002 vid en ålder av 100.

Senaten karriär Strom Thurmond medför förändringar i attityder som han blev äldre. Han gjorde anställa svart anställd, och blev bland de första i södra senatorer att helhjärtat stödja integration av tävlingarna under 1970. Han gjorde dock inte spendera mycket tid be om ursäkt för sitt tidigare läge, men han har röstat på några viktiga medborgerliga rättigheter eller närliggande frågor, till exempel stöd till erbjudandet att Martin Luther King Jr: s födelsedag en nationell helgdag, och utvidga Voting Rights Act, som hade förbjudits att tillämpa oskäliga standarder för svarta väljare genom att kräva att de går förbi en läs-test. Vissa kritiker tyder på att yngre medarbetare föreslog att han skulle ändra sin politik för att förbli en maktfaktor i den amerikanska regeringen. Det är svårt att bedöma uppriktigheten i hans omvändelse.

För många är Strom Thurmond ses som en produkt av ålder och klimat där han växte upp. Eftersom nation gick mot politik för ett bättre mottagande, förblev han ståndaktig i sin diskriminering. Dessutom ge en eloge till mannen i dag är säkert att få människor i knipa. Vid firandet av Thurmond 100-årsdag, berömde senatorn Trent Lott Thurmond försök att få ordförandeskapet. Lott kritiserades så att prisa taktik en separatistisk konstaterade att han tvingades avgå från sin tjänst som senaten Minority Leader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.