Vem är Soseki Natsume?

Soseki Natsume är en av de högst ansedda författare av Meiji-perioden i Japan. Född i Edo, som nu kallas Tokyo, 1867, dog Soseki Natsume 1916 vid 49 års ålder. Soseki Natsume blev förälskad med kinesisk litteratur och lyrik i skolan år, och dessa influenser visar i sin skrift, som har många unika kinesiska kvaliteter. Natsume Sōseki tillbringade större delen av sitt liv som en lärd och studera engelska för att kunskaper och brittisk litteratur. Han började inte skriva på heltid fram till 1907.

föddes Soseki Natsume Kinnosuke Natsume och började livet som ett oönskat barn, den sjätte i en mindre och minskande samuraj familj. Hans föräldrar var äldre och inte är intresserade av att höja ett barn, och de prackade pojken iväg på ett hushåll tjänare till nio års ålder. När han återvände till sin familj, var hans mor ville se honom, men hans far var ganska ointresserad och förälder-barn var ett tema Soseki Natsume utforskas i mycket av hans senare skrift. Hans mor dog när han var 14, och han vände sig till litteraturen för tröst.

Även Soseki Natsume ville bli författare, hans familj starkt ogillar, och när han gick in Tokyo University 1884, ämnade han att utbilda sig till arkitekt. Han bestämde sig för att studera engelska också, eftersom han trodde det skulle ytterligare sin karriär. Men 1887 träffade han Masaoka Shiki, som uppmuntrade honom att fullfölja sina drömmar om att bli författare. Soseki Natsume började använda namnet Soseki, en kinesisk dialekt betyder "envis", vid denna tid att skriva sin poesi, som han trotsar sin familj. 1890 började han på Institutionen för engelska vid Tokyo universitet, avslå hans familjs planer för honom.

Efter sin examen 1893, undervisade Soseki Natsume på flera japanska skolor och offentliggöra en haiku och kinesisk poesi i olika tidningar. År 1896 gifte han Kyoko Nakane och bosatte sig med henne i Kumamoto. År 1900 vann han ett stipendium från den japanska regeringen att undersöka brittisk litteratur och reste till Storbritannien, där han tillbringade de två "mest obehagliga åren i mitt liv. " Han kunde inte råd University avgifter i Storbritannien och hålad upp i olika logi behandlingen under sin vistelse, leder sina vänner att tro att han skulle förlora sitt sinne. När han återvände till Japan, blev han professor i engelsk litteratur vid Tokyo Imperial University.

Soseki Natsume första och kanske mest betydelsefulla arbete är I Am A Cat , som ursprungligen visades som en novell från en gränd kattens perspektiv 1905. Läsarna hyllade arbetet, och uppmuntrad av sin mottagning, utökad Soseki Natsume den till en hel längd bok. Mr Kushami, kattens ägare, är uppenbarligen en parodi på Natsume själv. 1907 övergav Natsume hans universitet tjänst att skriva för Asahi Shimbum , ett stort japanskt papper, och började skriva på heltid.

Soseki Natsume skrev en rad romaner som handlar med en mycket satirisk stil med olika aspekter av människans villkor under den korta period av sitt liv när hans författarskap blommiga. De ingår Botchan (1906), Sanshiro (1908), And Then (1909), Wayfarer (1912 ), och Inside My Glasdörrar (1915). Natsume var en mycket produktiv författare, lyckas penna 18 romaner mellan 1905 och 1916 och dör med en 19th, ljus och mörker , inte slutförts under 1916.

Soseki Natsume övriga mest kända verk är Kokoro (1914), en utforskning av Japan efter nedgången för Tokugawa-shogunatet, med tvetydigt och aldrig helt bildade tecken. Kokoro handlar om kärlek, svek, och slutliga självmord, och boken utspelar sig som en ömtålig kinesisk dikt, unfurling i bitar och bitar i taget. Många av Soseki Natsume böcker behandlar teman som kärlek, familj och förvirring, vilket tyder på att han kan ha levt en något bitter liv. Hans arv till japansk litteratur, dock är monumental, och de flesta 20th century japanska författare var starkt påverkad av hans arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.