Vem är Sir Isaac Newton?

Sir Isaac Newton föddes den 4 Januari 1643 i Woolsthorpe-by-Colsterworth, England. Vid tiden Sir Isaac Newton var tre, hade hans far dog hade hans mor gifte om sig, och han hade kvar att leva med sin mormor. Efter studier vid lokala skolor och sekundära institutioner, trädde Sir Isaac Newton slutligen Trinity College, Cambridge, där han blev uppslukad av matematiska satser. Newton utvecklade så småningom grunderna för tandsten och utarbetat en ny formel för pi , alla utan hjälp av andra forskare eller tidigare publikationer. Enbart därför Newton en av de mest kända forskare i historien.

Från 1670, medan han var professor i matematik vid Cambridge, Sir Isaac Newton forskat optik utsträckning, uppfann spegelteleskop, som omsätts i praktiken sin nya teori om färgat ljus, och konstruerade en primitiv elektrostatisk generator. Sir Isaac Newton var en stark anhängare av alkemi, som han använde för att förklara lagarna i attraktion mellan partiklar.

Om ett decennium senare, bytte Newtons fokus på mekanik och astronomi. I sin bok Philosophiae Naturalis Principia Mathematica , använde han ordet värdighet för första gången att förklara nedåtriktad kraft eller vikt av ett objekt. Boken, som publicerades år 1687, gav Sir Isaac Newton internationellt rykte och beröm. I slutet av århundradet började Sir Isaac Newton en serie av religiös fördrag som publicerades aldrig eller mottogs med antingen förakt eller likgiltighet av gemenskapen. Han flyttade så småningom till London för att ta över Master of Mints post, där han ansvarade för tillverkning av brittiska mynt och medaljer. År 1705, Queen Anne förlänat till riddare på Newton som ett tack för hans hårda arbete vid myntverket.

Sir Isaac Newton tillbringade de sista åren av sitt liv som ordförande för Royal Society i London för förbättring av Natural Knowledge. Sir Isaac Newton, som dog 1727, ligger begravd i Westminster Abbey. Newtons upptäckter anses några av de viktigaste vetenskapliga resultaten från de senaste århundradena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.