Vem är Rutherford Hayes?

Rutherford Hayes född i Ohio, den 4 oktober 1822 var den 19: e president i USA, som serverar en termin först efter ett hett omtvistade lopp där han inte vann folkomröstningen. Han är känd för sina krav på medborgerliga rättigheter reform i bakpartiet i södra återuppbyggnad. Han har också ansetts vara en av de första betydande utbildade presidenter, med smak för litteratur. Hans hustru, Lucy Webb Hayes var den första First Lady har en högskoleutbildning. Som en högskolestudent Rutherford Hayes vann extraordinära åtskillnad. Han tog examen först i sin senior klass vid Kenyon College i Ohio, och slutade Harvard Law School i knappa två år. Rutherford Hayes inte gå med i politiken förrän 13 år efter att han började som advokat 1849. Hans första valda positionen var som en stad advokat i Cincinnati, Ohio, tjänar för endast ett år.

Trogen sina rötter i utbildningen, när Rutherford Hayes flyttade till Cincinnati, gick han med i Cincinnati Literary Club. När inbördeskriget började klubben skapat en militär enhet från sina medlemmar och Hayes började värnplikt som huvudämne. Hans krigstjänst var framstående, och han steg snabbt i rang på grund av hans frekventa handlingar tapperhet. Medan han fortfarande tjänstgör i unionen armén, valdes han till senaten, en position som han vägrade kampanj. Han tjänstgjorde i den amerikanska senaten under två år från 1865-1867, och sedan lämnade sin tjänst för att under fyra år att bli guvernör i Ohio. Den politiska karriär Hayes hade sina upp-och nedgångar. Efter sina fyra år Stint som guvernör, tänkte Hayes att åter senaten men valdes inte. Men han hålla ställningen guvernör igen 1876-77. Som en republikansk kandidat till ordförande för 1876 valet var Hayes inte vara en ledande kandidat. Ändå var Republikanerna försökte sprida bilden av korruption som utmärkt Grant Administration och Hayes var känd som ovanligt ärlig.

Valet av Hayes var fortfarande motbjudande, med anklagelser om väljarna manipulation och tryck på båda sidor av det politiska spektrumet. Hayes förlorade folkomröstningen med 250. 000 röster för Demokratiska föregångare, Samuel J. Tilden. Eftersom ingen av kandidaterna samlat tillräckligt många elektorsröster till en klar seger, den amerikanska representanthuset och senaten bildade en kommission för att avgöra vem som vinner valet. Det viktigaste beslutet av Rutherford Hayes som president byggde på en rad åtaganden för att dra tillbaka trupper från syd och officiellt slut återuppbyggnad. Fortfarande många hävdade att Hayes seger erhölls främst genom bedrägeri.

Hayes största politiska beslut i tjänst skulle upphöra återuppbyggnad. En av hans mest impopulära beslut var att mobilisera federala trupper för att bryta upp de upplopp som orsakas av anhängare till Baltimore Ohio anställda järnväg som inledde ett företag strejken. 70 människor dödades när trupperna anlände, och Hayes "Beslutet att ta in trupper mottogs inte väl av arbetstagarna eller till och förvaltare av järnvägen. Han utbildade hustru påverkas kanske ett intressant beslut från Hayes under hans ordförandeskap. År 1879 undertecknade han ett lagförslag som ger kvinnor möjlighet att träna rätt i domstol, eller presentera orsaker i domstol. Detta var definitivt ett steg framåt för att främja kvinnors rättigheter, men de flesta är obekanta med räkningen på grund av Hayes "mycket mer märkbar handling av slut återuppbyggnad.

Hayes hade något intresse av att bli omvald och i stället gick tillbaka till det arbete som han kanske var bäst utformas för. Han fick hjälpa till att främja och börja universitetet i Ohio som guvernör, och tjänstgjorde i styrelsen för universitetet efter hans ordförandeskap. Han var säkert innehåll att vara medlem i styrelsen, och tjänstgjorde i 13 år fram till sin död i januari 1893. Hans hustru före honom i döden år 1881, liksom tre av hans barn (han hade åtta totalt) som dog i tidig barndom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.