Vem är Pippi Långstrump?

Pippi Långstrump är den älskade figur skapad av svenska författaren Astrid Lindgren. Hon blev först känd för världen i rubriken boken Pippi Långstrump publicerades 1945. Lindgren modellerade Pippi Långstrump efter några av hennes egna favorit kvinnliga karaktärer i romaner, i synnerhet Anne Shirley, Lucy Maude Montgomerys Anne of Green Gables och dess uppföljare.

detta datum, den Pippi Långstrump böcker är några av de mest populära barnböcker och har översatts till hundratals språk på grund av sin popularitet. Totalt har elva böcker featuring Pippi Långstrump. Titeln Boken blev också till en campy svenska film som många har. En amerikansk TV-serie baserad på Pippi Långstrump hade vissa framgångar under 1997. Även under 1990-talet, en amerikansk film, Pippi Långstrump gjordes.

Pippi verkar mest bedårande barn innan hon bor utanför etablerade konventioner. Hon har en far som är en pirat, och som bara visas då och då. Främst hon bor ensam, och hur hon vill. Hennes beteende ofta överraskningar hennes bästa vänner, syskon Annika och Tommy. Om Pippi ofta felar, är hennes natur generös, ofta till ett fel.

Pippi är ovanligt stark och har gott om högar med guld för att anta hennes upprörande program. Håret är ljust röd, och är vanligtvis bärs i två flätor som sticker rakt ut från varje sida av huvudet. I den första Pippi Långstrump , Pippi är nio år gammal.

Pippi hyser Annika och Tommy med starkt överdrivna berättelser om sina äventyr. I vissa fall, dessa fantastiska berättelser visar sig vara sant. Hon har också trotsat vuxen konventioner för ett korrekt beteende hos barn och att göra narr av vuxna som beter sig illa. Hennes "dag" i skolan är nog att sätta skräck i hjärtat av någon lärare, och hon beslutar att inte återvända.

Kritiker har firat Pippi som en fantastisk feministisk karaktär. Hon är definitivt egensinnig, samt självstudier. Hennes beteende flyger säkert i ansiktet av den konventionella flickan hjältinna i en bok skriven på 1940-talet.

Den Pippi Långstrump böckerna är lämpliga för unga läsare med ett eller två år läsupplevelse, mycket äldre läsare kan njuta av såväl böcker. De tenderar att vara mest lockande för unga tjejer som gillar Pippis okonventionella sätt och oberoende. Filmerna har kommit till korta i det ursprungliga berättelser, vilket är olyckligt. Däremot har den ursprungliga svenska filmen något av en kultstatus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.