Vem är Michael Shermer?

Science historiker och författare Michael Shermer är allmänt känd som grundaren av Skeptics Society, och kolumnist i Scientific American magazine. Dessutom är Shermer redaktör för Skeptic Magazine, en tidning som fokuserar på vetenskaplig utredning av händelser som påstås ha samband med det paranormala, liksom påståenden som bygger på tvivelaktiga vetenskapliga ansatser. Här är lite bakgrund om liv och verk av Michael Shermer.

Född den 8 september 1954, Michael Brant Shermer utexaminerades från Pepperdine universitet 1976, tjäna en examen i psykologi och biologi. Två år senare tjänade Shermer en magisterexamen i experimentell psykologi vid California State University, Fullerton. En Ph. D i vetenskapens historia beviljades Shermer av Claremont Graduate University 1991.

Under åren i sin strävan efter högre utbildning, dabbled Michael Shermer i en rad olika metoder, teologier och livsåskådningar som en del av sin önskan att skaffa mer kunskap. Bland de sysslor som han växelvis omfamnade och sedan kasseras var Rolfing, pyramid power, fundamentalistiska uttryck för kristendomen, och massage terapi. Enligt uttalanden från Shermer, blev han officiellt en skeptiker den 6 augusti 1983, efter att ha tillbringat flera månader under ledning av en nutritionist som i slutändan visade att inte ha en godkänd examen. Många av hans upplevelser sådde fröet till hans 1997 bok, Varför tror konstiga saker.

Även Michael Shermer ibland kallas ateist, föredrar han att hänvisa till sig själv som en nontheist, och tenderar att ta till sig grunderna i humanistiska överenskommelser. Shermer s satsning på att söka sanningen har påverkat vilken typ av böcker skriver han, liksom de andra projekt som han väljer att fortsätta. Många av de titlar som Shermer väljer för sina böcker talar direkt till ämnet. För närvarande finns Michael Shermer titeln omfatta förneka Historia: Vem säger att förintelsen aldrig hänt och varför säger de det? , The Science of Good and Evil , och Varför Darwin Matters: The Case Against Intelligent Design.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.