Vem är Marya Hornbacher?

Marya Hornbacher är en amerikansk författare och memoarer författare. Hennes debut bok, Wasted: A Memoir av anorexi och bulimi (1998), blev mycket hyllad och banbrytande i sitt ärlig redogörelse för den dag-till-dag fasor av att leva med en ätstörning. Den nominerades till Pulitzerpriset och har sålt över en miljon exemplar bara i USA. År 2005 offentliggjorde Marya Hornbacher debutromanen Center of Winter , om en familj som handlar om självmord för fadern. Skrivet ur synvinkel av tre mycket olika men lika övertygande tecken Hornbacher roman var också väl emot av kritiker och läsare lika.

föddes Marya Hornbacher den 4 april 1974 i Walnut Creek, Kalifornien, men hon växte upp i Minnesota, där The Center of Winter är inställd. Hennes föräldrar arbetade på teatern som skådespelare och regissörer. I Wasted , berättar Hornbacher att hennes kamp med dålig kroppsuppfattning började vid fem års ålder, och att hon var bulimiker med nio års ålder och anorektisk vid 13. Hon utvecklade också problem med droger, alkohol och andra former av brottslighet i mycket unga år. Hornbacher tillbringade sin ungdom i och ut från sjukhusen, och fick slutligen en vecka att leva efter att ha nått en låg på 52 pounds samtidigt gå på American University i Washington, D. C. Lyckligtvis överlevde Hornbacher och började arbeta för återhämtning. Hon skrev Wasted vid 21 års ålder, blåste kritiker iväg med hennes berättelse befallande röst, brutala ärlighet och insikt trots sin unga ålder. Hennes memoarer är intensiv och skrämmande i sin skildring av ätstörningar, men erbjuder också hopp genom sina egna steg mot återhämtning. Hornbacher har också en webbplats på www. hornbacher. com där läsare kan diskutera sina böcker, efter sitt eget arbete, och prata med Marya Hornbacher och varandra om återvinning eller andra ämnen som uppstår.

Hornbacher fortsatte att kämpa med henne ätstörningar och andra själv destruktivt beteende efter offentliggörandet av Wasted , och hon gjorde slut med sin första make på grund av alkohol-och narkotikaproblem missbruk. Hon har varit nykter sedan 2001. Hon gifte sig igen, att en karl återhämtat missbrukare.

Hornbacher närvarande bor i Minnesota och fokuserar på hennes författarskap. Hennes nästa planerade arbetet är en biografi som täcker perioden efter att diskuteras i Wasted , men hon har också planer på att skriva mer fiktion. Hornbacher är också en prisbelönt journalist och kreativt skrivande lärare för vuxna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.