Vem är Ludwig von Mises?

Ludwig von Mises krediteras med att utvidga begreppet österrikiska ekonomi och utveckla Misesian Läran. Född 1881, levde han vara 92 år. Under sitt långa liv har han haft stort inflytande som en berömd ekonom och lärare i ekonomi, men inte alla överens med hans teorier. Tidvis blev landsförvisad han, till den grad att vara "blackballed" från anläggningen betalas lärartjänster. I unga år, Mises Ludwig von studerat vid den berömda universitetet i Wien och där han lärde sig den österrikiska teorin, som betonar vikten av att individen snarare än konst kontroll på ekonomin. I sina tidiga tjugoårsåldern, skrev von Mises om "Theory of Money and Credit. " Därvid han utförde en bragd tros vara praktiskt taget omöjligt, blanda de två teorier som i dagens språk kallas makroekonomi och mikroekonomi.

Enkelt uttryckt, trodde han att ingen civilisation kan blomstra med tillägg av allt större osäkra valuta. Ludwig von Mises förespråkat guldmyntfoten, eller en likvärdig metod för stöd valuta. Om krediter, förklarade von Mises att förstärkas som erbjuds av banker kan bara leda till inflation, lågkonjunktur och depression. Han trodde också på frihandel i stället för statlig inblandning och protektionism.

Ludwig von Mises skrev expansively på ekonomi under hans livstid och undervisade vid universitetet i Wien. Samtidigt var han en officiell rådgivare till den österrikiska regeringen, om ekonomi, och ansvarade för att vända tillbaka österrikiska inflationen. Rädda möjligheten förtryck på grund av hans judiska arv, flyttade Ludwig von Mises till Schweiz och senare till New York City.

Han var en kraft i expanderande libertarianism, som omfattar en verklig fri marknad, laissez-faire-modellen i nationalekonomi. Ludwig von Mises kallade socialismen ett misslyckande och trodde att det aldrig skulle lyckas. Sin kritiska syn på socialismen var inte en hemlighet och han jämförde det sovjetiska systemet till det amerikanska systemet, med hänvisning till kapitalismen som överlägsen. senare hoppade teorier som utvecklats av Ludwig von Mises och anhängare vid namn Friedrich Hayek-som vann ett Nobelpris för att utvidga dessa verk-i skarp kontrast till den keynesianska teorin. Keynes verkat för en blandekonomi, eller en blandning av kapitalism och socialism. Det verkade nytt och intressant. Den blev populär, men Mises menade att statlig inblandning alltid till slut leder till fullt utvecklad socialism, en modell som aldrig hade varit genomförbart innan. I över tjugo år efter att emigrera till USA, arbetade Mises som professor vid New York University. Under alla dessa år, förblev han en "besökande" professor och han fått någon lön från universitetet. Hans lön har betalats av vänner och affärsmän som stött hans arbete, trots den keynesianska revolutionen några år före sin ankomst till New York. De som trodde "lite" av socialism skulle kunna fungera, var imponerade inte med von Mises, men andra berömda socialister som Robert Heilbroner konstaterade, "Mises hade rätt. "

Ludwig von Mises Institute utvecklades under 1982 och fortsätter att främja österrikiska skolan nationalekonomi. Llewellyn H. Rockwell Jr, som också är ordförande, grundade den. Institutet finns enbart på privata donationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.