Vem är Julia Butterfly Hill?

Julia Butterfly Hill är en ung aktivist mest känd för att tillbringa 738 dagar på toppen av ett träd. Född den 18 februari 1974 i Jonesboro, Arkansas, Julia Butterfly Hill var bara 24 när hon klättrade i Kalifornien Redwood träd och ställa bosätta sig där. Trädet, 1000 år gammal och 180 cm lång, var inställt på att skäras ner med Pacific Lumber Company. Rörd av den svåra situationen, frivilliga från Earth First! och andra organisationer bidragit Julia bygga en liten Tarp täckta skydd på toppen av trädet, där hon skulle tillbringa de närmaste två åren av hennes liv. I lagen om civil olydnad som startade legenden var inspirerad av rinner Forest aktivister som försökte stoppa besparingar i hundratals träd i Humboldt County, Kalifornien, en av de sista områdena vilda furu i skogarnas ekosystem i USA. Julia Butterfly Hill var inte den första aktivisten att klättra i träd. Flera personer innan hon hade tillbringat timmar eller dagar ovanpå den, och när det var Julias tur var hennes idé att bara fortsätta kampen. Det visade sig dock dagar till veckor, och på dag 42, Julia Butterfly Hill bröt världsomspännande rekord för tree sammanträde. Hennes träd, med smeknamnet Luna eftersom det bestegs första natten, med endast månen som en ledstjärna, blev en symbol i den svåra situationen att skydda Redwood skogar.

Även upp i Luna, uthärdat Julia Butterfly Hill allvarliga trakasserier från snickerifirman, som omfattade horn, starkt ljus, och starka vindar som genereras från en helikopter. Hon överlevde också en av de mest stränga vintrar i Kaliforniens historia. Julia Butterfly Hill klättrade ner från Luna den 18 december 1999, efter slående en affär med Pacific Lumber Company. Enligt avtalet, Luna plus en tre tunnland buffertzon runt det, skulle vara för alltid bevaras.

Julia Butterfly Hill har varit föremål för flera dokumentärer, intervjuer och böcker, inklusive sin egen memoarer, "The Legacy of Luna. " Efter att klättra ner från Luna, hon gick på en landsomfattande turné som talar mot avskogning, och slutligen grundade Circle of Life Foundation, som erbjuder verktyg för ett hållbart boende, aktivism stöd och utbildningsprogram.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.