Vem är John F. Kennedy?

John F. Kennedy var den 35: e president i USA, tjänar 1961 till 1963, när den 22 november han blev skjuten och dödad. Kennedy, eller JFK som han ömt avses, efterlämnar inte bara ett av de mest populära amerikanska presidenter, men för de yngsta ordföranden någonsin valts samt att dö. John F. Kennedy 's mordet är fortfarande en av landets mest kontroversiella historiska mysterier så många konspirationsteorier omge händelsen.

John Fitzgerald Kennedy föddes 29 maj 1917 i Massachusetts i en familj med en framstående politisk historia. Kennedy tog examen vid Harvard University 1940 och gick med i flottan. Efter militärtjänsten trädde Kennedy den politiska arenan som en Boston kongressledamot och gick sedan vidare till senaten.

1953 John F. Kennedy gift Jacqueline Bouvier. Han placerades nästan Demokratiska biljett till vice ordförande 1956, ett valår som tillhörde republikanen Dwight Eisenhower. Dock samlat exponeringen för hans nära Demokratiska konventet val till biljetten mycket publicitet för Kennedy, som alla visat sig gynna honom i 1960 års presidentval.

Hösten 1960, John F. Kennedy, som demokratiska president-kandidaten debatteras offentligt republikanen Richard Nixon i en rad av de allra första TV-sända presidentvalsdebatterna. Med ungdom, karisma och Kennedyklanen savvy alla arbetar i hans favör, John F. Kennedy snävt besegrade Nixon i valet. Hans berömda invigningstal innehöll den kända raden "Fråga inte vad ditt land kan göra för dig, fråga vad du kan göra för ditt land. "

Under kontorstid, genomförs Kennedy sin egen ekonomisk plan, liksom möjlighet kubanska landsflyktiga, utbildad i strid, för att försöka störta Fidel Castro. Den Kubakrisen uppstod under Kennedys mandatperiod, men hans tjänst till land kortades ned när hans bilkortege sköts på under ett besök i Dallas, Texas.

En rapport från Warren-kommissionen, en särskild kommission för att utreda mordet på Kennedy kom fram till att Lee Harvey Oswald, ensam skjutit ihjäl John F. Kennedy, även om Oswald hävdat att han är oskyldig. Oswald mördades av Jack Ruby, en Dallas affärsman med kopplingar till organiserad brottslighet, innan han kunde ställas inför rätta. Även med den slutsats som Warren kommissionen, har en majoritet av amerikanerna trodde aldrig rapporten enligt gallupundersökningar.

John F. Kennedy avled den 22 november, 1963 som ett resultat av en kula sår på baksidan av huvudet. Sin stadigvarande plats för nedgrävningen är Arlington National Cemetery, där är gravsten är märkt med en evig låga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.