Vem är Gorgeous George?

Om du är ett fan av Johnny Nitro Rick Flair, kan du bli förvånad över att många av dagens wrestlare kredit mycket av framgången för Gorgeous George. Född George Wagner 1915, bländade Gorgeous George fans med sina teatrala upptåg i ringen från slutet av 1940-talet till början av 1960-talet.

Gorgeous George är mest känd för sin flamboyant scenpersonlighet. Tidigare, mest brottning skurkar hade gått ur deras sätt att framträda fult och smutsigt. Men som Gorgeous George ut för att visas så prydlig som möjligt. Han drog på långa, stift platina blont hår och används guld Bobby för att hålla den på plats innan en kamp. Han gick till ringen klädd i RYNKAD kläder gjorda av siden och silke som hade garnerad med paljetter, spets och päls. När han äntrade ringen "Pomp and Circumstance" han gjorde en utstuderad visa för fällbara sin mantel och med hans tuxedoed kammartjänare spray ringen med sin favorit parfym. Eftersom de flesta wrestling fans var fortfarande återhämtar sig från slutet av andra världskriget och hade mycket traditionella idéer om definitionen av manlighet, var detta beteende omedelbart kontroversiellt.

Gorgeous George yrkesmässiga prestationer ingår namnges ett AWA World Heavyweight Champion, NWA Södra Heavyweight Champion, GCCW Heavyweight Champion, och Northwest Middleweight Champion. Han var också en två-tiden Pacific Coast Light Heavyweight Champion, samt en medlem i Professional Wrestling Hall of Fame. Naturligtvis som ett fysiskt genomsnitt brottare, tjänade Gorgeous George flesta av sina titlar genom att bita öron, stansning njurar, mejsling ögon, sparkar crotches, och dra håret. Hans skandalösa fusk var helt enkelt en del av hans skurk persona.

Gorgeous George säkrade sin plats i historien genom att wrestling en massa överklagande. Som den utövande älskade att hata, fick han allmänheten talar om sporten på ett sätt som ingen annan hade kunnat åstadkomma. Han var en sensation att han inspirerat många amerikaner som aldrig ens ägt TV att köpa sina första uppsättningar bara för att se vad han skulle göra härnäst. Även kändisar som Little Richard och Liberace tros ha dragit inspiration till sina offentliga personas från Gorgeous George.

Gorgeous George avled 1963 efter att ha lidit av en hjärtattack på julafton. Trots att han var en av wrestling avlönade bästa länderna, dog han nästan utfattig på grund av alkoholism han kämpat med under hela sin karriär. Men hans kolleger brottare kluvet i att se till att han hade den påkostade begravningen han förtjänade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.