Vem är George Washington?

George Washington var USA: s första president. Washington passion för ett fritt land ledde honom till fullo stödja den amerikanska frihetskriget och säkrade honom titeln "nationens fader. "

föddes George Washington i Westmoreland County, Virginia den 22 februari 1732 till en familj av odlare, ett yrke han omfamnade sig tidigt. Efter examen från universitetet, arbetade George Washington som Lantmätare tills de franska och indiska kriget började och han beslöt att gå med i kriget. Hans ledarskap under kriget senare vann han en anställning som den amerikanska arméns överbefälhavare, som han innehade fram till slutet av kriget 1783.

George Washington intentioner var att gå tillbaka till hans tidiga arbete som planter, men hans kärlek till den nya nationen höll föra honom tillbaka till mitten av politiska omvälvningar. Han var en av de drivande krafterna bakom utarbetandet av konstitutionen, och de viktigaste skaparen av ett nytt skattesystem och den första nationella banken.

Som den första amerikanska president var George Washington ansvara för att inrätta en verkställande avdelning och undvika framtida konflikter med Storbritannien, vilket han gjorde genom att underteckna Jay-fördraget, som garanterade USA rättvis handel med andra nationer utan behov av brittiska godkännande. Han talade också öppet om vikten av religionsfrihet.

George Washington gift änka och hade inga egna barn, men han hjälpte upp två styvbarn och senare, två av hans barnbarn. Washington ägde 317 slavar på hans plantage i Mount Vernon, men eftersom han vägrade att bryta familjer, han aldrig sålt någon av dem, även när de inte längre är produktiva på gården. George Washington gjorde dock lämna ett uttalande om sina slavar fria efter hustruns död.

George Washington dog på sin säng den 14 December 1799 av ett akut fall av lunginflammation. Sjukdomen utvecklas under natten och det förvärrades möjligen av det faktum att hans läkare används blödning metoder i sin behandling. George Washington är begravd i Mount Vernon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.